Vluchten omdat de vijand te sterk is

23 juli 2022

Hé, boks!
Ik heb bokshandschoenen aan.
Ze worden stevig vastgeknoopt. De strijd kan beginnen. Wie is mijn tegenstander. Ja, dat is nog onbekend. Maar dan stapt Rico Verhoeven de ring in. Wat zou jouw advies voor mij zijn? ‘Wegwezen Wilma!’

Soms moet je erkennen dat de vijand sterker is dan jij
Waarom? Als je dat niet doet, betekent het je ondergang.
Maar meestal blijven we doorvechten; we blijven in die ring staan. We willen ons gelijk halen. We denken dat we sterk zijn en voelen ons onoverwinnelijk. Dat klinkt toch ook veel nobeler dan toegeven dat je het zelf niet kunt. Misschien sta je op dit moment in een enorme tweestrijd?

  • De baan die je hebt, is een gevecht voor je;
  • De relatie waar je in zit, is een complete ‘oorlog’; 
  • Het contact met je studiegenoten, is verre van vredig. 

Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. Efeziërs 6:12 HSV

Die overheden en machten zijn sterk. Heel sterk. Jij en ik en alle mensen samen op de wereld kunnen die vijand niet aan. Maar God wel. Hij overwon deze sterke vijand. Laat jouw strijd aan God over. Dan zal de overwinning jouw deel zijn.

Wie kan er beter in de boksring staan van deze strijd? Jij of God? 

Vlucht naar God, laat Hem voor jou vechten. Hij is sterker, veel sterker dan de duivel. Onze overwinning is puur gelegen in naar Hem vluchten. In welke situatie je ook zit. Hoe angstig, moeilijk, frustrerend of hopeloos ook. 

Maar in dit alles zijn wij meer dan overwinnaars door Hem, die ons heeft liefgehad. Romeinen 8:37 HSV     

Zullen we samen bidden?
“U wilt onze strijd strijden en het gevecht leveren. Dank U wel daarvoor. Leer mij Heer, om in alles naar U te vluchten. Ik wil U vinden als ik niet weet waar ik het zoeken moet. Amen.”

De tip van deze dag, in de serie ‘vluchten’ is:


Laat jouw strijd, Gods strijd zijn.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?