Vertel het aan Jezus!

26 februari 2021


Wat moet je doen als je ziek bent? Vertel het aan Jezus! 

Ik neem je terug naar een paar jaar geleden. Ik had een hartstilstand gehad. Ik lag in bed. Mijn ogen gingen af en toe open. Ik hoorde piepjes om mij heen en slangetjes vanuit mijn bed ergens naartoe lopen. Lichtgrijze machines op wielen met een beeldscherm vol rode strepen die op en neer gingen. Mensen in witte jassen met andere karren op wielen.

Veel mensen vertelden aan Jezus dat ik daar lag en hulp nodig had. Gelukkig maar. Goede actie. (nogmaals duizendmaal dank! Laat het mij weten als jij dat was… Dan kan ik je persoonlijk bedanken)

In de Bijbel lezen we ook over een vrouw die ziek in bed lag. Klacht: koorts. De vrienden vertelden het aan Jezus. Goede actie!

“Daar lag de moeder van Simons vrouw met koorts in bed. Ze vertelden het aan Jezus.” (Markus 1:30, BB)

Dit is het allerbeste wat je kunt doen in tijden van lijden. Vertel het aan Jezus!

Jezus zelf was op weg naar het allergrootste lijden dat er bestaat. Hij voelt met je mee. Op Golgotha (waar Hij gekruisigd werd) heeft Hij alle schuld, alle schaamte, alle fouten van alle mensen, tot zich genomen om daarmee de dood in te gaan. Hij zou alles mee gaan nemen de afgrond in, om de schuld en schaamte in die diepe afgrond achter te laten. Zijn lijden staat ons op dit moment voor ogen. We zijn samen op weg naar Pasen… nog 35 dagen…

Elk gesprek en elk bezoek aan Jezus heeft gevolgen. Kijk maar…

“Hij ging naar haar toe, pakte haar hand en hielp haar overeind. De koorts verdween onmiddellijk. Ze stond op en bediende Hem.” (vers 31)

Je vraagt je misschien af: “Is Jezus bij je langsgekomen op de Intensive Care, Wilma?” Ik heb Hem niet gezien. Ik zag sowieso niet zo veel… Maar dat Hij er was, weet ik zeker. Zijn diepe rust omgaf mijn hart. In mijn angst fluisterde Hij dat ik niet bang hoefde te zijn.

Heb jij hulp nodig? Vertel het aan Jezus. Het gaat gevolgen hebben in jouw leven.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik wil leren om meer met U in gesprek te gaan. Dat zal mij sterk maken, want elk gesprek met U heeft gevolgen. Positieve gevolgen. Dank U voor Uw liefde en genade. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?