Verscheurd pakpapier, verscheurde verlanglijstjes…

06 december 2022

Wat pakjesavond met onze hond deed?
De restanten van pakjesavond zou je een dag later nog kunnen vinden tussen de tanden van onze hond, Coco! Echt. Naarmate er meer pakpapier op de grond belandde, ging hij los. Elk papiertje verscheurde hij met zijn bek. Hilarisch.

Maar een lekkere kluif vond hij niet tussen al dat moois.
Was onze hond teleurgesteld? ‘Waarom krijg ik niets?’
Nee, hoor! Coco leefde bij de dag. Zij onderging het moment ten volle.

Neem dan mijn boys… In plaats van het hele Intertoysboekje in de cadeautjesmand, lagen er een paar verrassingen voor elk van hen. De kans dat de ‘Sint’ één van hun grote wensen niet had ingepakt was groot.

Kortom: teleurstelling …
Wij kunnen ook zo teleurgesteld zijn in het leven.
Onze wensen maken we bekend bij God, maar er gebeurt niets.

  • ‘Ik heb naar God geroepen en geen antwoord gekregen.’
  • ‘Ik ben teleurgesteld in het geloof en ook in God.’
  • ‘Hoe kunnen gelovigen in een kerk zo met mij omgaan terwijl ik zo mijn best heb gedaan?’

Elia was ook teleurgesteld.

‘Elia zei: “Ik heb heel erg mijn best gedaan voor U, de God van de hemelse legers. … En nu proberen ze mij óók te doden.’ 1 Koningen 19:14 BB

We lezen in 1 Koningen 19 dat Izebel Elia met de dood bedreigt. Elia vlucht en is moe. Hij voelt zich als het pakpapier dat verscheurd werd door onze hond. Hij wil zelfs niet meer leven. Dan volgt er een verrassend antwoord. Een cadeau voor Elia, daar midden in de woestijn. God zelf nodigt hem uit om naast hem te komen staan op de berg!
‘De Heer zei: “Ga naar buiten en kom bij Mij op de berg staan.’ 1 Koningen 19:11 BB

Als jij je hebt verstopt in je teleurstelling in anderen, het leven, jezelf, dan nodigt God je vandaag uit om vanuit je verstopplek bovenop de berg naast Hem te gaan staan. Je zult weer uitzicht hebben. Door Zijn aanwezigheid zul je voelen dat je er niet alleen voor staat. Hij is vóór je en niet tegen je.
God houdt van je.
Al heb je dat eerder gehoord, mag het vandaag een zin zijn die zal resoneren in je binnenste?

Zullen we samen bidden?
‘Als we teleurgesteld zijn, ons verscheurd voelen zoals het pakpapier van Coco, wilt U ons dan naast U op de berg zetten? Geef ons nieuw uitzicht. We zijn een moment stil om van U te ontvangen…..
…..
….Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?