Trek aan de noodrem

12 april 2022

Soms lijkt het leven wel eens een denderde goederentrein. Altijd maar door, door, door. Altijd maar bezig met plannen en onze volgende bestemming. Herkenbaar?

We lijken af en toe wel eens te vergeten dat we ook moeten genieten. Dat we mogen rusten. Dat we snelheid mogen minderen of zelfs soms even aan de noodrem moeten trekken.

Trek jij wel eens aan noodrem?

Als je niet zelf stopt, sta je nooit stil.

Rust is voor God heel belangrijk. God zelf rustte uit op de zevende dag nadat Hij de aarde en hemel had gemaakt. Hij geeft ons niet voor niets elke week een rustdag. God weet hoe belangrijk het is om de tijd te nemen, om te ontspannen en om je batterij weer op te laden. God wil niet dat we wachten tot we aan de noodrem moeten trekken. Hij wil dat we vaste momenten van rust inbouwen om op kracht te blijven.

De rustdag houden is dus geen strenge regel, maar juist een cadeau!

Bij Jezus gaat het ook niet om de letter van de regel. Hij liep op de rustdag door een graanveld en zijn vrienden hadden honger. Lees maar:

“Op een keer liep Jezus op de heilige rustdag door een korenveld. Zijn leerlingen begonnen graan te plukken. Toen zeiden de Farizeeërs tegen Hem: “Waarom doen zij iets wat niet mag op de heilige rustdag?” (…) En Hij zei: “De heilige rustdag is gemaakt voor de mensen. Niet andersom: de mensen zijn niet gemaakt voor de heilige rustdag. Dus is de Mensenzoon ook Heer over de heilige rustdag.”” (Markus 2:23-28, BB)

Jezus wist dat het volgens de traditie verboden was om graan op de rustdag te oogsten met een sikkel. Maar graan plukken met de hand niet. De Farizeeërs hadden de wet met eigen regels uitgebreid. Jezus wist dat.

Als anderen jou regels opleggen, denk dan aan Jezus’ regels van liefde en genade. Hij wil je voeden als je hongert naar rust.

Vind rust in Gods rust.

Zullen we samen bidden?
“Heer, dank U voor Uw rust. Dank U dat U altijd het goede met mij voor hebt. Help mij om ook echt tot rust te komen en om verwachtingen van anderen los te laten. Amen”

Jouw leven is krachtig als je soms even stil staat.

Vragen:

  1. Vind jij het moeilijk om soms even stil te staan?
  2. Wat vraagt om dit moment de meeste energie van jou?
  3. Geloof jij dat God jou rust wil geven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?