Tijd om op te staan!

IWJ 10.27-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Tijd om op te staan!

“Nog 5 minuten, mam…..nog maar 2 minuten, pap. Ik wil wel uit bed, maar ik ben gewoon zo moe….”

Aangetrokken door de warmte van zijn of haar bed, maakt je kind duidelijk dat hij of zij niet van plan is om meteen op te staan. Herken je deze situatie als (volwassen) kind of ouder?

Hoe vaak als je hemelse Vader je roept om op te staan, antwoord je niet: “Wacht nog even, een paar dagen, een paar weken, nu nog niet”? Toch hecht God grote waarde aan gehoorzaamheid, net als de Bijbel zegt.

Als je dit herkent, als God tegen je heeft gezegd dat je op moet staan, zal dit er zeker voor zorgen dat je wat comfort moet opgeven, een aantal gewoontes. Maar toch moedig ik je aan om God vandaag en de hele week door te gehoorzamen. Niet uit angst of dwang, maar uit liefde voor God!

Ben je op zoek naar de wil van God? Deze kan je alleen vervullen als je Hem eerst gehoorzaamt.

In Jesaja 40:31 staat: “Zelfs jonge mensen zullen moe worden en uitgeput raken. Zelfs jonge mannen zullen struikelen en vallen. Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden. Ze zullen verder gaan, maar niet uitgeput raken.” En in 1 Samuël 15 staat dat God gehoorzaamheid belangrijker vindt dan het brengen van offers.

Bid dit met mij mee: “Heer ik neem een stap in geloof. In het verleden heb ik gewacht met het beantwoorden van Uw roeping. Maar nu kies ik er voor om stappen te zetten in gehoorzaamheid, omdat ik weet dat U elke dag bij mij zal zijn. Dank U, Heer, voor Uw hulp en kracht. In Uw naam, amen”.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Monique op 17 juni 2019 om 4:00 am

    Dank U Jezus! De Heer heeft altijd het goede plan voor een ieder die Hij roept om op te staan.
    Hij wil Doorbreken. Ik Bid dat elke kind van God dit mag weten , dat als God je roept je gehoor gaat geven. En gehoorzaam mag zijn.
    Dankje Eric ,wilma & Ik Wonder Jou team voor deze sleutel.