Sta jij stevig?

02 mei 2021


Mijn middelste zoon ging laatst heel vroeg met zijn drone op stap. Dat is zo’n vliegmonster waarmee je waanzinnige filmopnames kunt maken vanuit de lucht. Hij klom bovenin de kroon van een oude, sterke boom. Daar stak hij triomfantelijk zijn beide handen in de lucht. Ik was zo onder de indruk van het beeld dat ik toen zag…
God daagt jou en mij uit om te zijn als zo’n sterke boom met diepe wortels.

Jeremia leerde het geheim van een vruchtbaar leven kennen door zijn spreken af te stemmen op dat wat God tegen hem zei.

En in Jeremia 17:7-8 zegt God dit (BB):
“Maar als iemand op Mij vertrouwt, zal Ik goed voor hem zijn. Met hem zal het goed gaan. Hij lijkt op een boom die langs het water is geplant. Zijn wortels groeien tot aan de beek. Hij merkt de hitte niet eens. Zijn bladeren blijven altijd fris en groen. Als er een jaar geen regen valt, maakt hij zich geen zorgen. Er groeien altijd vruchten aan hem.”

Vertrouw op God.
Wat is hét geheim? Om daarachter te komen, kijken we naar het onzichtbare. Hét grote geheim van een sterke boom ligt in de wortels, verstopt onder de grond. Zij voorzien de boom van water en zorgen ervoor dat de boom niet omvalt bij een storm.
Jouw grote geheim om vrucht te dragen en sterk in dit leven te zijn, ligt in het onzichtbare. Zoek God in het verborgene en je zult vruchten mogen ontvangen in het zichtbare.

“Dan zal je stevig geworteld zijn in Zijn liefde, net zoals een boom met zijn wortels stevig in de grond staat.” (naar Efeziers 3:17, BB)

Samenvattend: je leidt een vruchtbaar leven als je wortelt in Zijn liefde voor jou!

Ik daag je uit: omarm niet de droogte van de dag voor je leven, maar omarm de liefde van God voor jou.
Wortel in Zijn liefde.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?