Sta je in de rij?

IWJ Betrokkenheid-1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Sta je in de rij?

Deze week gaan we zien hoe we Gods betrokkenheid kunnen ervaren. Als God dingen in ons leven laat groeien, wil Hij dat het ons verder brengt in Zijn plan voor ons leven. De komende dagen gaan we het gedrag ontdekken dat voor groei zorgt. Ik hoop dat het je zal zegenen!

Heb je ooit in een achtbaan gezeten in een pretpark? Een achtbaan lijkt heel erg op het Christelijke leven. We moeten omhoog klimmen en versnellen! 

Eerst moet je wachten in de rij. Net zoals Mozes. Hij moest veertig jaar schapen houden in de woestijn voordat hij naar Egypte mocht gaan. We weten niet precies hoelang het wachten gaat duren. God bereidt ons stap voor stap voor op de zegeningen die heeft voorbereid.

Daarna komt het klimmen. Het is zwaar en alles probeert ons weer terug naar beneden te trekken. Maar God brengt ons omhoog, naar onze roeping. Hij belooft ons, “‘… Je hebt genoeg aan mijn liefdevolle goedheid. Want mijn kracht kan pas helemaal zichtbaar worden als jij zelf zwak bent.” Daarom zal ik maar al te graag opscheppen over de dingen waarin ik zwak ben. Want door die dingen is de kracht van Christus in mij te zien.’” (2 Korinthiërs 12:9, BB)  

Dan komt er een kort moment dat je stilstaat, net voordat God je vooruit duwt. We zijn op het hoogste punt, heel dichtbij Hem. 

Uiteindelijk is het moment van de versnelling daar. Het is het moment dat God ons de wereld in ‘lanceert’ om onze roeping te vervullen: vooruit gaan en anderen zegenen.

Dus: De eerste manier om Gods betrokkenheid te ervaren is wachten en vertrouwen op God totdat Hij ons zendt.

Waarom bid je vandaag niet dit korte gebed voor je leven? “God, ik vertrouw U, ook al ga ik door een moeilijke tijd omdat ik een bepaalde stap moet zetten. Uw genade is bij me en dat is alles wat ik nodig heb voor de roeping die U me heeft gegeven. Ik kan het gezegende en mooie leven leven dat U voor me heeft. Amen!” 

Ik bid dat je een mooie dag in Gods aanwezigheid zult hebben! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Ria de mooij op 24 november 2019 om 6:39 pm

    Zet hem op met dat mooie werk van jullie Gods Zegen gewenst