Spreek uit wat je gelooft!

26 april 2021


Mijn zoon liep met een gebogen hoofd door het huis. “Wat is er vriend?”, vroeg ik hem. “O niks.” Kijk, dat werkt bij mij niet. ‘Niks’ zegt niks. Dat kan niet. Zó rondlopen en dan is er ‘niks’. “Wat is er?” “Ach, het lukt toch niet…” En ineens kwam er een heel verhaal.

Jeremia werd door God geroepen, maar hij liet zijn schouders hangen. Hij zei: “Ik ben veel te jong“, ofwel: dit lukt mij niet. (zie Jeremia 1:6, BB)  

“Maar de Heer zei:
“Zeg niet dat je te jong bent.
Je zal gaan naar de mensen naar wie Ik je stuur.
Je zal tegen hen alles zeggen wat Ik je zeg.
Wees niet bang voor hen, want Ik ben bij je. Ik zal je altijd redden.”” (vers 7 en 8)  

God wil dat je vrucht zult dragen. Dat alles wat in jou zit tot bloei zal komen. Dat er resultaten zichtbaar zullen worden van jouw geloof in God. Die resultaten hoef je niet uit jezelf te persen en je hoeft er geen hogere wiskunde voor te kunnen. Je hoeft uitsluitend te doen wat God zegt. In vertrouwen. 

Jeremia moest:

  1. Gaan
  2. Spreken
  3. Niet bang zijn

“Toen raakte de Heer met zijn hand mijn mond aan. En Hij zei: “Let op, Ik geef je de woorden die je moet zeggen. Ik leg ze in je mond.”” (vers 9)  

God was in gesprek met Jeremia. Hij daagde hem uit en gaf hem vertrouwen. Jeremia kon maar op één manier ontdekken of God Zich aan Zijn belofte zou houden, namelijk door het volgende te doen:

  1. God niet langer tegenspreken (“Ja maar, ik ben te jong.”)
  2. Gods woorden uit te spreken

Wil je vrucht dragen in je leven? Wil je zien dat Gods woorden voor jouw leven ook echt werken?

  1. Spreek God niet langer tegen (“Ja maar, …”)
  2. Spreek Gods woorden voor jou persoonlijke leven uit, telkens en telkens weer. 

Ik sprak mijn zoon moed in. “Je kan het!” We dronken thee… “Klopt, mam… ik moet gewoon beginnen, stap voor stap, dan komt het goed.”

Dus: Je leidt een vruchtbaar leven als je gaat uitspreken wat je gelooft.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?