Spreek jij positieve woorden?

02 november 2023

‘Een gevecht op leven en dood’, hoorde ik vanuit de tuin komen. Zoonlief staat met zijn zelfgemaakte zwaard tegenover zijn vriendje; zo strijdlustig als het maar kan. Even ben ik bezorgd, vooral bij het horen van het woord ‘dood’. Ik gil door het keukenraam: ‘Doe wel een beetje voorzichtig jongens!’

Dat gillen zouden we vaker moeten doen op een dag. Schreeuwen naar elkaar: ‘Doe wel voorzichtig met wat je zegt! Er ligt grote kracht in jouw uitspraken!’

‘Je tong heeft de macht over leven en dood.
Als je je mond zijn gang laat gaan,
zul je daarvan de gevolgen dragen.’
(Spreuken 18:21, BB)

De macht over leven en dood? Is dat niet een beetje overdreven?

Jouw woorden hebben dus de kracht om te bouwen of te vernietigen. Wat jij zegt, kan blijvende gevolgen hebben voor een ander. Zorg dat dit positief blijvende gevolgen zijn!

We dragen zelf de gevolgen van wat we zeggen.
We dragen de vrucht daarvan.
Ben jij je daarvan bewust?

Ik niet altijd. Dan roep ik van alles zonder na te denken. Maar ik ben zo dankbaar voor Gods woord voor ons vandaag. We willen toch niets liever dan liefdevolle en bemoedigende woorden spreken? Dan zullen we positieve resultaten gaan zien in onze relaties en omstandigheden. En dat willen we!

Ik daag je uit om vandaag liefdevolle en bemoedigende woorden te spreken! Je kunt het! Het zit in jou…omdat Gods Geest in jou woont. 

Spreek positieve woorden,
zoals God ook positieve woorden over jou spreekt!

Zullen we samen bidden?
‘Als we maar wat roepen op een dag, maak ons alstublieft bewust daarvan. We willen niets liever dan vrucht dragen in ons leven, zoals U het bedoeld heeft. Hierdoor zal onze dag ook een dag vol liefde en blijdschap zijn. Dankzij Uw genade. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Denk aan een situatie waarin je normaal gesproken snel ‘bovenop de kast’ zit. Hoe kun je vandaag woorden van liefde, geloof en waarheid spreken, juist op deze momenten?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?