Spreek jij God tegen?

14 juli 2020

Ik had Aardrijkskunde van een docent die voor het eerst lesgaf op de middelbare school. Een vriendelijke man. Eigenlijk te vriendelijk voor een groep pubers. Maar meneer Jansen vond dat ik teveel kletste. Veel te veel… Had je niet verwacht he? 😉 Ik moest mijn mond leren houden.

Op zo’n moment wist ik altijd dat ik hem dan vooral niet moest tegenspreken. Dan had je echt de poppen aan het dansen. Sowieso is tegenspreken niet altijd de beste tactiek.

Spreek jij God wel eens tegen?

In Jakobus 5 kunnen we lezen dat God zegt: “Heb je het moeilijk? Bid dan. Ben je blij? Prijs dan de Heer. Ben je ziek? Vraag dan de leiders van de gemeente om te komen. Ze zullen voor je bidden en je namens de Heer met olie zalven. En dat gebed dat vol geloof gebeden wordt, zal je gezond maken. De Heer zal je genezen. En als je ongehoorzaam bent geweest aan God, zul je vergeving krijgen.” (Vers 13-15, BB)

Als we teksten als deze lezen, zeggen we samen graag ‘amen’. Dat betekent: ‘Zo zij het in mijn leven’. Dat is ook de beste reactie. 

Maar… vaak spreken we God tegen. Hoe dan, vraag je?

Je doet wat in Jakobus 5:13 zegt: Je hebt het moeilijk en je bidt. Dat is top. Goed gedaan. En daarna?

Ga na het uitspreken van je ‘amen’ niet tegenspreken wat je zojuist hebt gebeden. Vaak zeggen of denken we dan: “Ik zal het nog wel veel zwaarder krijgen. Ik zal met deze ziekte moeten leren leven. Dit hoort bij mij.”

Daar gaat het dus mis… Spreek je gebed niet tegen, maar spreek met God mee.

Spreek uit: 

  • “Gods genezende kracht is nu aan het werk in mij. Punt.”
  • “Gods herstellende kracht werkt nu in mijn relatie. Punt.”

Ik daag je nogmaals uit: Spreek God niet tegen, maar spreek met God mee.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?