Slang

23 augustus 2022

Wat doe jij als je een slang ziet?

Gillen en wegwezen!
Een betere optie kan ik niet bedenken.
Als Adam en Eva dat nou ook hadden gedaan in de Hof van Eden, zou ons een hoop ellende bespaard zijn gebleven.

Wegrennen is soms de moedigste actie.
Wegrennen is niet altijd de oplossing.

Een poosje geleden kwamen de medewerkers van een huisartsenpraktijk in mijn atelier schilderen. De ‘esculaap’ mocht niet ontbreken. Hét teken van de geneeskunde. Een kronkelende slang op een stok. De oorsprong hiervan vinden we in de Bijbel.

De Israëlieten mopperden en zeurden eindeloos. God riep ze een halt toe door vurige slangen met dodelijk gif te sturen, waardoor veel mensen stierven. Ten einde raad riep Mozes God om hulp.

Op welk vlak in je leven ben je soms ten einde raad?

  • je werk
  • je relatie
  • je gezondheid
  • je denken
  • je financiën

Je voelt je gebeten en het gif van de vertwijfeling, boosheid en je niet gezien voelen, verspreidt zich langzaam in je hele zijn. Is daar nog iets aan te doen?

Roep samen met God dit vergif een halt toe!

De Israëlieten moesten kijken naar een koperen slang op een stok die Mozes had laten maken in opdracht van God… en… ze bleven leven!

‘En net zoals Mozes in de woestijn de slang hoog opgeheven heeft, zo moet ook de Mensenzoon hoog opgeheven worden. Iedereen die in Hem gelooft zal dan niet sterven, maar het eeuwige leven hebben. Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.’ Johannes 3:14-16 BB

Zullen we samen bidden?
“Ons denken en leven kan vergiftigd worden door alles wat we horen, zien en ervaren, maar vandaag kiezen we opnieuw om naar U te kijken. U werd op een ‘stok’ gekruisigd. U werd vergiftigd met onze fouten. Wij kijken naar U en spreken uit: ‘U schenkt ons leven, dankzij U zijn wij vrij. Amen.”

  • Ontevredenheid is een groot kwaad.
  • Het belijden van je schuld is een groot goed.
  • Het zien op Jezus zal je redden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?