Ruim die troep op!

23 maart 2024

Het is hoog tijd. Ik moet opruimen. Mijn computer staat tussen een stapel papieren en allerlei zaken die ik nog moet doen, maar zodra ik begin, lijkt het wel of de puinhoop maar groeit en groeit.
Help!

Het volk Israël riep helaas niet ‘Help!’
In de eerste hoofdstukken van het boek Hosea staat uitvoerig beschreven op welke gebieden het volk de mist in ging. Zeg maar: zwaar zondigde. 

God zag het.
God is rechtvaardig. Hij kan fouten niet door de vingers zien, dat zou niet eerlijk zijn. Fout is fout. Klaar. Maar wat nu? 

Onze God is niet alleen een rechtvaardig God, maar Hij ziet hoop in elke puinhoop. 

Hoop doet leven.

Nadat God alles heeft genoemd wat niet langer mag en kan gebeuren, volgen er woorden van enorme hoop met daarvoor een aankondiging van de dood en opstanding van Jezus. Heel bijzonder.

‘Ja, dan zullen we de Heer kennen. Dan zullen we ons uiterste best doen om Hem werkelijk te kennen.’

Wat gebeurt er als je Hem werkelijk leert kennen, denk je?

‘Hij zal komen en Zijn licht zal op ons gaan schijnen. Dat is net zo zeker als dat morgen de zon weer opkomt.’ (Hosea 6:3, BB)

Zijn licht op jouw leven, juist op plekken waar het zo donker voelt. 

We hebben hier allemaal mee te maken. Je bent echt niet de enige.
Maar juist die warmte van Zijn aanwezigheid, laat je zien wie Hij is. Leer Hem kennen als het licht en de hoop in jouw leven. Ondanks alles. Ga er niet bij zitten. Gooi het roer drastisch om in bepaalde gebieden van je leven. Het is klaar. Over en uit. Nu gaan we ervoor!

God beter leren kennen,
geeft je een beter leven.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat schuldgevoelens niet langer ons leven beheersen, als we Uw genade gaan accepteren. Zonder dat we het verdiend hebben, heeft U ons vrijgemaakt van schuld. Zo bijzonder. Wij prijzen Uw naam daarvoor. Amen.’

Bezinningsvragen:

  • Waar voel jij je regelmatig schuldig over? 
  • Ben jij in staat om hier verandering in aan te brengen?
  • Geloof je dat de genade van God hier ook een rol in kan spelen? Hoe dan precies?

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?