Nu gaat het gebeuren

01 juli 2023

Ik zit in de wachtkamer. ‘Mevrouw Veen!’ De zuster roept mijn naam. Nu gaat het gebeuren; ik word onderzocht. Ze hadden mij vooraf verteld dat het pijnlijk zou zijn. Ik zie er tegenop. Ik kan me natuurlijk ook verstoppen voor die zuster:)

Jezus wist voordat hij de hemel zou gaan verlaten precies wat Hem te wachten zou staan. Hij wist dat het pijnlijk zou worden, ondraaglijk pijnlijk zelfs… tot de dood erop zou volgen. Maar zich verstoppen, deed Jezus zeker niet.

Waarom niet?

Jezus wilde onze pijn dragen,
om ons leven dragelijk te maken.

‘Hij zei tegen hen (zijn leerlingen): “De Mensenzoon zal gevangen worden genomen en gedood worden.”’
(Markus 9:31, BB) 

Hoe kon Jezus dit aan?
Zijn volledige focus op het doel dat Hij hiermee voor ogen had, maakte dat Hij het kon volbrengen.

Dat doel was:
Jouw schuld, schaamte, zonden, pijn, ziekte, depressie … voor jou gaan dragen, zodat jij het niet langer hoeft mee te zeulen in je leven.

Maar vind jij het ook zo moeilijk als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt. En dan? ‘Ik heb het maar te ‘dragen’, maar verdragen kan ik het bijna niet meer.’

En toch zegt Jezus: ‘Ik heb het voor je gedragen.’ Een voltooid deelwoord. Het is al voltooid.

Zoals ik in die wachtkamer zat, zat Jezus ook in de wachtkamer. Totdat God Hem riep.

‘”Vader, nu is het tijd. Wilt U nu laten zien hoe machtig de Zoon is. Dan kan de Zoon ook laten zien hoe machtig U bent.”’
(Johannes 17:1, BB)

Nu is het ook jouw tijd om op te staan. Ik bid je toe, dat God jou persoonlijk zal laten zien hoe machtig Hij is. Dat wonderen jouw deel mogen zijn.

Zullen we samen bidden?
‘U droeg onze pijn, zodat het leven dragelijk is voor ons. Wat een groot cadeau. Wij prijzen Uw naam. Amen.’

Hé… Wat draag jij zelf te veel en zou je het liefst door Jezus willen laten dragen? Vertel het Hem.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?