Nu besteld, nu in huis… ?

23 november 2020


Nu bestellen, nu in huis. Dat wil je! Maar helaas; voor 23.00 uur besteld, morgen (zucht) pas in huis. Waarom wachten?

Als we bidden, willen we het liefst dat, voordat we onze ogen weer openen, het pakketje bij de voordeur staat. Waarom langer wachten dan nodig?

God laat ons soms wachten.

Waarom? Wat denk je?

  • Omdat Hij het te druk heeft?
  • Om ons te pesten?
  • Omdat Hij ons gebed niet goed genoeg vindt?
  • Omdat Hij toch nooit geeft wat je vraagt?
  • Omdat…?

Elk jaar bestaat uit seizoenen. Voor alles is een tijd. In het Bijbelboek Prediker staat het prachtig: “Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd.” (Prediker 3:1, BB) 

Wij gunnen onszelf geen tijd, maar God heeft de tijd.

“Maar vergeet niet, lieve broeders en zusters, dat één dag bij de Heer is als duizend jaar, en dat duizend jaar is als één dag. Sommigen van jullie denken dat de Heer vergeet te doen wat Hij heeft beloofd. Maar dat is niet zo. Nee, Hij wacht en stelt het uit omdat Hij geduld heeft met ons. Want Hij wil niet dat er mensen verloren zullen gaan. Hij wil dat alle mensen in Hem zullen gaan geloven en zullen gaan leven zoals Hij het wil.” (2 Petrus 3:8-9, BB)

Mijn zoon van 5 jaar wilde een rode kraanwagen voor zijn verjaardag. Stel je voor dat ik zo’n grote rode kraanwagen voor de deur had laten parkeren en de sleutels aan mijn ventje had overhandigd. “Kijk eens, vind je hem mooi? Ga maar lekker rijden!”

Een goede timing heeft tijd nodig. Gods timing is perfect. Zijn liefde voor jou is groots.

Ik daag je uit om God nu al te danken voor wat Hij jou zal schenken op het juiste moment. Zie geduldig uit naar wat Hij gaat doen in je leven!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?