Met God kun je groot dromen!

08 november 2023

Ik droom groot.
Heel groot. 

Niet voor mijzelf, maar voor de Ik Wonder Jou familie. 

Als ik lees op welke manier God werkt door de dagelijkse bemoediging van Ik Wonder Jou heen, kan ik alleen maar ontzettend dankbaar zijn. Zijn liefde werkt krachtig door in gezinnen, huwelijken en werksituaties. Ik droom ervan dat elke lezer de mail doorstuurt naar één persoon. Dan zijn we namelijk verdubbeld… bam… in één keer… ja… Daar droom ik van. 

Misschien heb je ook een droom in je hart, maar ben je bang voor:

  • Afwijzing?
  • Mislukking?
  • Niet kunnen voldoen aan de verwachting?
  • Niet het maximale presteren?

God is ongelooflijk creatief en heeft je naar Zijn beeld gemaakt. Dus je bent creatief! Je bent innovatief! Je kunt het! Sta jezelf niet toe te stoppen vanwege de aanvallen of tegenstand van de vijand. Ga juist door! 

Je mag groot dromen, omdat God groot is.

Dus droom groot en wees niet bang om anders te zijn. Het is geen zwakte, het is een grote kracht! Niemand kan de plannen stoppen die God in je hart heeft gelegd. Ontvang het doorzettingsvermogen en de kracht van de Heilige Geest!

Jezus sprak in zijn bergrede ook duidelijk over de tegenstand die we soms kunnen ervaren:
“Het is heerlijk voor je als je wordt vervolgd omdat je leeft zoals God het wil. Want je zal het Koninkrijk van God mogen binnengaan. Het is heerlijk voor je als de mensen je uitschelden, belachelijk maken, vervolgen en allerlei leugens over je vertellen omdat je in Mij gelooft. Wees er blij over. Want je zal er in de hemel een grote beloning voor krijgen. Want op dezelfde manier zijn vroeger ook de profeten vervolgd.”’
(Matteüs 5:10-12, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Heilige Geest, dank U dat U mij ziet en mij helpt de dromen die ik heb te verwezenlijken. Ik ben creatief. Ik ben innovatief! Ik geef angst en onzekerheid geen kans. Ik laat de vijand me niet tegenhouden! In Jezus’ naam. Amen.’

Ten slotte:

  • Gods droom in mijn hart vraagt ook om doorzettingsvermogen en discipline. Dagelijks schrijven. Voor jou bidden. Elke week een uitzending maken voor Ik Wonder Jou… tja, dat vraagt doorzettingsvermogen en discipline, maar wat word ik daar gelukkig van! Alle eer aan God!

Bezinningsvraag:

  • Welke droom draag jij in je hart, maar durf je niet te beginnen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?