Machtig… in Zijn liefde!?

20200107 Gods Macht 7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Machtig… in Zijn liefde!?

We hebben deze week gekeken naar hoe groot Gods kracht is en wat dat voor ons betekent. Ik heb het beste voor het laatst bewaard! 

De Bijbel benadrukt dat God Zijn liefde door Jezus aan ons laat zien, “Jezus heeft ons laten zien wat werkelijke liefde is: Hij heeft zijn leven voor ons gegeven. Ook wij moeten ons leven voor onze broeders en zusters over hebben.” (‭‭1 Johannes ‭3:16‬, ‭BB‬‬)

God is machtig in Zijn liefde! Hij werd vlees doordat Hij naar de aarde kwam als Jezus. Zijn liefde is machtig: Hij offerde Zijn eigen en enige Zoon zodat wij een relatie met Hem kunnen hebben.

Door dit super krachtige gebaar, heeft God alles aan ons gegeven wat we nodig hebben:

 • Hij vergaf ons,
 • Hij herstelde onze gebroken relatie,
 • Hij bevrijdde ons,
 • Hij trooste ons,
 • Hij gaf ons het eeuwige leven. 

God wil je vandaag Zijn liefde geven, maar Hij wil Zijn liefde ook door jou heen verspreiden. Hij wil dat je Zijn liefde aan anderen laat zien! 

God nodigt ons uit om, net zoals Jezus, ons leven over te hebben voor onze broers en zussen! 

Je hoeft niet te “sterven” zoals Jezus deed, want Hij heeft dat al voor iedereen gedaan aan het kruis. Jezus is je voorbeeld. Hij heeft altijd anderen op de eerste plaats gezet, in plaats van Hemzelf. 

“Je leven opgeven” betekent:

 • Hoop brengen aan de mensen om je heen,
 • Degenen helpen die hulp nodig hebben,
 • Je broers en zussen helpen wanneer ze door een moeilijke tijd gaan,
 • Vrijgevig zijn,
 • Trouw blijven,
 • En altijd liefhebben! 

Het betekent: alles doen zoals Jezus! En door jou en mij zullen de mensen om je heen dan Gods almachtigheid zien. Halleluja! 

Laten we hier samen voor bidden: “Almachtige God, hoe kan ik U niet aanbidden voor wie U bent? Ik wil liefhebben zoals U en ik wil mijn leven opgeven voor anderen, zoals U ons liet zien toen U stierf aan het kruis. Help mij om dit Goede Nieuws van de redding door Jezus te delen. In Jezus’ naam, amen.” 

Ik bid dat je een fantastische dag in Zijn aanwezigheid zal hebben!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Arati op 7 januari 2020 om 8:40 pm

  Ik ben opzoek naar zijn liefde voor mij!
  Laatst sprak ik over Jezus en mijn hart werd aangeraakt en warm ❤️ 2. Christy op 8 januari 2020 om 7:01 am

  Dankje wel voor jullie geweldige bemoedigingen om met mijn geloof door het leven te gaan.
  Ik ben er blij mee. Heb andere inmiddels ermee bemoedgt. Dankjewel. 3. Maria op 14 januari 2020 om 10:54 am

  Dankjewel voor deze bemoediging. Ik ga door een bijzonder moeilijke tijd in mijn persoonlijk leven en had deze bemoediging echt nodig vandaag. Ik bid dagelijks om Gods kracht, omdat ik weet dat Hij de Enige is aan wie ik mij met volledig vertrouwen kan vasthouden. Nogmaals Dankjewel