Lukt het om los te laten? ?

10 november 2020


“Ben je vergeten de aardappels in de caravan te leggen? Dat zou toch erg zijn! Stel je voor.”

Nederlanders staan erom bekend dat ze een hele supermarkt in hun caravan proppen voordat de reis gaat beginnen. Vergeet vooral de ‘piepers’ niet. Het zekere voor het onzekere. Je weet maar nooit…

In de Bijbel lezen we over Ruth en Naomi die ook op reis gaan. Ze nemen zichzelf mee. Meer niet. Naomi zegt met nadruk dat het beter is voor Ruth om helemaal niet mee te gaan op reis, maar dit jonge meisje dat haar man onlangs heeft verloren, verlaat haar thuis en gaat het onbekende tegemoet. Samen met haar schoonmoeder. Haar vertrouwen wordt beloond, ze hamstert graan, zo veel als ze nodig heeft.

Durf jij het onbekende tegemoet te stappen, vol moed?

Als je nu al zeker zou weten dat er in Frankrijk ook goede Eigenheimers te koop zijn, zou je de caravan niet volproppen. Maar dat weet je niet…

Vertrouwen is loslaten en op reis gaan. God belooft dat Hij ons voorgaat.

Het volk van Israël volgde overdag een wolk en ’s avonds een vuurkolom. God ging hen voor. Zo wil Hij jou ook de weg wijzen.

  • Heb je wijsheid nodig voor deze dag? Dan mag je het Hem eenvoudig vragen. 
  • Voelt jouw reis verdrietig? Dan vind ik dat zo spijtig voor je, maar wil ik je er ook graag op wijzen dat God jouw reisgenoot wil zijn. 
  • Heb je het gevoel dat je op een doodlopende weg rijdt? Dan hoop ik dat het je mag troosten dat de wandel met Hem een hemelse weg is die nooit ophoudt.

Ik wens je een bijzonder reis vandaag. Wees als Ruth. Vertrouw, laat los en verwacht het van God.

God voorziet in dat wat jij nu nog niet ziet.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?