Let je nog een beetje op?

24 maart 2024

‘Okay, ik leg het nog één keer uit.’

Waar doet je dit aan denken?

  • Jouw collega?
  • Jij en je kids?
  • Jouw medestudent?
  • Jouw manager?

De docent vooraan in de klas wordt lichtelijk rood. Je ziet dat hij zich probeert in te houden, maar de stoom uit zijn oren verraadt alles.

De discipelen volgden hun meester Jezus. Drie jaar lang zagen ze hoe Hij zieken genas en mensen bevrijdde van duivelse geesten. Drie jaar lang hoorden ze Zijn woorden en konden ze met Hem hierover in gesprek. Drie jaar lang hadden ze met regelmaat samen gegeten.

En dan tijdens de allerlaatste maaltijd vraagt Filippus of Jezus de Vader wil laten zien. 

Dan zegt Jezus:

‘Nu ben Ik al zó lang bij jullie, Filippus, en ken je Mij nu nog niet?’ (Johannes 14:9, BB)

‘Ik leg het nog één keer uit’, zou je van Jezus kunnen verwachten, maar Zijn geduld en liefde voor mensen overstijgt elke vorm van onbegrip. Als jij iets niet begrijpt, mag je het vragen! 

Maar ren dan niet gelijk door, anders hoor je het antwoord niet.

Wacht op antwoord.
Wees regelmatig stil en vraag Gods Geest om tot je hart te spreken.

 Wat is op dit moment heel belangrijk voor jou en zou jij aan Jezus willen vragen?

Hij nodigt je uit aan de tafel. Welkom. Zeg maar wat je zeggen wilt. ‘Vraag Mij wat je nodig hebt, maar loop niet van tafel, voordat we elkaar echt gesproken hebben. En let op!’

Zullen we samen bidden?
‘Net als Filippus begrijpen we zoveel nog niet van wie U bent. Help ons Heer om deze Paastijd een nieuw inzicht te krijgen op de intens grote liefde en genade die U ons geschonken heeft. Dank U wel. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Hoe kun je beter opletten als Jezus spreekt?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?