Leef jij prikkelarm??

19 november 2020


Leef jij prikkelarm? “Prikkelarm? Waar ligt dat? Of waar vind ik dat?”

Facebook berichten, Instagram, TikTok, Whatsapp, columns, nieuwsberichten… Het komt allemaal op je af en roept naar jou: “Reageer, doe iets met mij!”

Prikkels prikkelen je voortdurend en geven je stress.

Prikkelarm leven is een levenskunst. Ga er maar aan staan anno 2020. Rij je door een willekeurige stad; springen de reclameborden nog net niet op je voorstoel. Kijk je op je telefoon; schieten de aanbiedingen je lek.

Gelukkig kan God elke prikkel aan. Hij is de Rust Zelve.

“In rust en vertrouwen ligt uw kracht.” (Jesaja 30:15, HTB)  

Zoek de stilte met God op als je stress voelt… Dat zal je sterkte zijn.

Misschien denk je dat het leven minder stressvol was in de 19e eeuw… Charles Haddon Spurgeon, een Engelse predikant (1834 -1892), schreef het volgende:  

“Het is altijd zwakheid als wij morren, bezorgd zijn, twijfelen en wantrouwen. Wat schieten wij ermee op, als wij onszelf aftobben totdat wij vel over been zijn? Kunnen wij door angst en woede iets winnen? Maken wij dan onszelf niet onbekwaam om te handelen, en onze gedachten van streek om nog een wijze beslissing te kunnen nemen? Wij zijn bezig te zinken door ons gespartel, terwijl wij door het geloof konden blijven drijven. O, hadden wij genade om rustig te zijn! Waarom van huis tot huis lopen om het droevig verhaal te herhalen, dat ons steeds moedelozer maakt, als we het vertellen…O, mochten wij stil zijn en weten, dat de Heere God is!”

Is er iets verandert tussen 1890 en 2020? Lijkt er niet op, he?

Zullen we samen bidden? “Help mij, Heer, om alle prikkels om mij heen aan de kant te schuiven en in Uw rust mij te ‘laven’, zodat Uw rust deel wordt van elke cel van mijn bestaan. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?