Leef jij met je kop in het zand?

28 juni 2023

Als er gevaar dreigt, gooit een struisvogel met alle geweld zijn kop in het zand.
Subliem!

Dat zouden wij ook moeten kunnen.
Scheelt een hoop stress.

Je wacht terwijl je billen omhoog wijzen en als je bijna geen adem meer kunt halen, kom je heel even naar boven om te kijken of de kust veilig is. En toch … dit is niet de beste strategie. Waarom kiezen we dan er dan toch zo graag voor om met onze ‘kop’ in het zand te leven?

‘Maar Wilma’, zeg je, ‘ik leef juist met mijn ‘kop’ in de wolken en zweef er ergens tussendoor. Ik zing nog een paar Glorieklokken en doe er een gewijde Psalm achteraan. Nee, hoor. Ik heb het aardig helder daarboven.’

Waar jij je hoofd ook in stopt,
vandaag daag ik je uit om je hoofd erbij te houden.

We leven in turbulente wereld vol rampen en oorlogen.
Wat nu?

We leven in een wereld, waarin we worden aangevallen door de duivel. Jezus vertelt zijn leerlingen zelfs, dat er een einde aan deze wereld komt.

‘Zijn leerlingen kwamen Hem vragen: “Wanneer zal dat gebeuren? En waaraan kunnen we zien wanneer U komt en het einde van de wereld eraan komt?” Jezus antwoordde: “Let goed op dat jullie je door niemand laten bedriegen”.’
(Matteüs 24:3-4, BB)

Wanneer word je misleid?

  • Als je de leugen gelooft.

Wanneer word je geleid?

  • Als je de waarheid gelooft.

‘Velen zullen komen in mijn naam en zeggen: Ik ben de Christus, en zij zullen velen misleiden. U zult horen van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.’  
(Mattheüs 24:5-6, HSV)

Zullen we samen bidden?
‘U bent onze Schuilplaats en Beschermer. We richten ons hoofd op naar U. Amen.’

Tot slot:

  • Ren niet te snel verder vandaag. Stop niet je kop in het zand, maar neem de tijd om Gods vrede in te ademen; Zijn rust te ontvangen door even stil te zijn in de hectiek en gekte van de dag. Richt je hoofd op naar Hem.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?