Leef je nog een beetje gezond?

19 juni 2023

Weet je dat God geïnteresseerd is in elk gebied van jouw leven? Hij wil dat alles in jou heel en gezond is.

God geeft om alles wat jou aangaat.

‘Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Hij woont in jullie. Jullie hebben Hem van God gekregen. Jullie zijn niet van jezelf!’
(1 Korintiërs 6:19, BB)

Alleen al daarom zouden we onze gezondheid serieus moeten nemen. Vooral dat op tijd gaan slapen, vind ik moeilijk. Buiten wordt het donker, binnen juist zo gezellig. Ik heb zelf ook niet altijd even goed voor mijn lichaam gezorgd. Te hard werken, laat naar bed, een zak chips leeg eten, niet sporten …

Maar de afgelopen jaren ben ik me meer bewust van mijn levensstijl. Wat gooi ik erin? Voeding of vulling? Ik ben gaan sporten … Ik ben dankbaar dat God een geduldige God is. Dat is mijn redding! Anders had Hij allang de handdoek in de ring gegooid, als het om mij ging.

Hoe zit het met jou?
Hoe participeer jij in het onderhouden van de tempel, jouw lichaam?

Dit is jouw aandeel.

God stuurt Zijn Geest om ons kracht te geven om door te zetten, wijsheid om juiste keuzes te maken.

Dat is Zijn aandeel.

Hij kan ons deel niet doen.
Wij kunnen Zijn deel niet doen.

In onze relatie met Hem mogen we samen optrekken. Mag God jou blijven aanmoedigen? God is geïnteresseerd in jou. Hij wil je helpen bij alles.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat Uw Geest in mij wil wonen. Zoveel wijsheid en doorzettingsvermogen in mij. Leer mij, o Heer, om die samenwerking met U vorm te geven in mijn leven. Mijn deel en Uw deel samen. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?