Leef je geloof!

25 februari 2023

Op wie lijk jij?
Je moeder?
Je vader?

Ik hoop vooral dat je nu ook gelijk denkt:
‘Ik lijk op Jezus.’

Maar eerlijk gezegd denken we juist niet dat we op Hem lijken. Het karakter van Jezus is zó perfect. Daar kunnen we in onze beleving niet aan tippen.

En toch daagt God ons uit om op Jezus te lijken. Hij moedigt je vandaag aan om je geloof te doen.

Dat betekent dat;

  • als jij in de file staat, je dankbaarheid oefent;
  • als je de avondmaaltijd bereidt, je voorbede doet voor de buurman;
  • bij een ruzie met de kinderen op het schoolplein je een zegen uitspreekt en Gods liefde uitnodigt om aanwezig te zijn, juist op die plekken waar nare woorden zijn gevallen.

In de gewone dagelijkse dingen van de dag, mag je ongewoon gaan reageren.
Reageren vanuit Zijn liefde en ontferming voor de mensen om je heen.

Wees als Jezus, waar je ook bent.

God houdt zoveel van de wereld dat hij heel veel mensen schiep, waar jij van mag houden. Hij wil niets liever dan dat wij ook met diezelfde liefde naar omstandigheden, mensen en situaties gaan kijken.

Wat staat er vandaag bij jou op het programma?

Durf je in actie te komen door voorbede te doen, een zegen uit te spreken, een dankgebed te laten opstijgen en te doen wat je gelooft op het moment dat het erop aankomt?

Ik ben zo blij dat je bestaat en ik heb er alle vertrouwen in dat jou dat gaat lukken!
Je bent in staat om vandaag als een krachtig christen te leven, omdat Christus leeft in jou!

‘Want ik ben samen met Christus gekruisigd. Toch leef ik!
Dat komt doordat niet meer mijn eigen ‘ik’ leeft, maar Christus leeft in mij.
En zo lang ik nog in dit lichaam leef, leef ik door het geloof in de Zoon van God.
Want Hij houdt heel veel van mij en heeft zijn leven voor mij geofferd.’ Galaten 2:20 BB

Zullen we samen bidden?
‘Dank U dat ik mag weten dat U heel veel van deze wereld en van mensen houdt. Ik wil ook zo graag van de mensen houden die U geschapen heeft. Wilt U me helpen om door Uw ogen en met Uw liefde naar omstandigheden, mensen en situaties te gaan kijken? Dank U wel. Amen.’

P.S.
Leef vandaag je geloof!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?