Kun jij genieten van stilte?

02 maart 2024

Ik weet niet hoe het komt, maar ik vind de zaterdag altijd zo’n hectische dag. Ik wil van alles, maar ook deze dag heeft maar een beperkt aantal uren. Ik wil niets doen, ik wil veel doen. 

Om tussen het halen en brengen van de kids naar de sportverenigingen door en/of tussen de boodschappen halen door enige rust te pakken, heb ik een aantal mooie uitspraken over rust voor je op een rijtje gezet. 

  • Rust is niet de afwezigheid van geluid, maar de aanwezigheid van harmonie. 
  • Het is de kunst om te luisteren naar de stilte tussen de noten van het leven.
  • Soms zijn de meest waardevolle momenten die momenten waarin de wereld even stilstaat en we de kans krijgen om de schoonheid van rust te omarmen. Het is een geschenk dat we onszelf moeten gunnen in de hectiek van het bestaan.
  • Rust is de kalme oase in het midden van een drukke wereld.
  • Als de golven van het dagelijkse leven tot bedaren komen, ontstaat er een spiegelachtig meer van rust. Op dat moment reflecteren we onze diepste gedachten en vinden we helderheid in de kalmte.

Dit klinkt allemaal prachtig, maar waar haal je die rust vandaan?

Ikzelf merk dat mijn hart rustig wordt als ik tijd neem voor het lezen in Gods woord, door te bidden en stil te zijn. Bij God zijn. God Zelf is rust. 

God heeft rust geschapen en heeft verlangen in ons gelegd om hier naar te verlangen.

Psalm 23 laat zo geweldig zien, dat je niet in je eentje op weg hoeft te gaan om rust te vinden. Jezus is jouw Herder. Hij brengt je op precies de juiste plaatsen waar jij rust vindt.

In Zijn aanwezigheid is rust.
Wees vandaag bij Hem.

‘Hij laat mij rusten in groene velden.
Hij laat mij drinken uit rustige stroompjes.’ (Psalmen 23:2, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel voor deze mooie zaterdag. Wel of niet een drukke dag. Op dit moment laten we alles los en ontvangen Uw rust. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Geloof je dat je rust kunt vinden bij God gedurende je hele dag en bij alles wat je doet?
  • Of is er een afgebakend moment voor nodig om die hemelse rust te kunnen ontvangen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?