Kun jij alles aan?

15 maart 2023

Ik zit te schrijven.
Zoonlief komt binnen.
Nog voordat hij iets heeft gezegd, vraag ik hem:
‘He, schattepatatje van je moedertjelief… één thee graag!’

Hij kijkt me aan.
Ik lach, gooi mijn handen in de lucht en roep:
‘Hier heb je zin in! Ik zie het. Je kan het aan! Denk aan Paulus!’

Paulus zegt:
“Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.” Filippenzen 4:13 BB

In dit vers betekenen de woorden ‘kracht geven’ in het Grieks letterlijk ‘kracht in iets
laten trekken.’ Juist dat ‘trekken’, doet me denken aan thee.

Je kookt water en voegt thee toe. Vervolgens trekt de smaak en de geur van de theeblaadjes in het water.

Op het moment dat je gaat bidden, gebeurt er iets opmerkelijks:
Gods Geest verspreid Zijn karakter, Zijn kleur en Zijn leven in jou. Deze hemelse verbinding heeft een ongekende uitwerking. Zijn Geest verbindt zich met jou. Hij gaat jouw hele leven veranderen en beïnvloeden. Zelfs zo sterk dat je daardoor in staat bent om alles aan te kunnen, dankzij Zijn genade en kracht.

Maar wees eerlijk, hoe vaak probeer je niet alles zelf te doen? Als je vandaag in zo’n ‘dat-kan-ik-prima-zelf-modus’ komt, denk dan aan wat Jezus zegt:

‘Want zonder Mij kunnen jullie niets doen.’ Johannes 15:5 BB

Hoezo, helemaal niets?
Je doet toch van alles…

Als je deze tekst in de context leest, ontdek je dat Jezus vertelt dat er geen druiven kunnen groeien zonder wijnrank. Zonder wijnrank kan de druif niets.

Zullen we samen bidden?
‘Heer, ik wil mijn hart, ziel en gedachten laten doortrekken met Uw geest. U bent mijn kracht en U baant de weg voor mij. U maakt mij lichtvoetig als een hert, zodat ik overal kan gaan en geen weg onbegaanbaar voor mij is! Amen.

Tip:

  • Laat Zijn leven in jou trekken, dan trek jij het volle leven!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?