Kun je het ooit voor iedereen goed doen?

20200624 W.6.20 - Loslaten 8

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Kun je het ooit voor iedereen goed doen?

Wil jij de controle in eigen handen hebben? Altijd? Het liefst op alle vlakken in je leven? Jij bepaalt wat er gegeten gaat worden, welke kleding de kinderen dragen, hoe het huis is gestyled… En vervolgens roep je: “Ik moet ook altijd alles regelen!”

Gisteren lazen we met elkaar over hoe Jezus bij Marta ging eten. Iedereen lijkt te genieten, behalve Marta: “Maar Marta had het druk met het bedienen van Jezus. En ze ging naar Jezus toe en zei: “Heer, vindt U het dan helemaal niet erg dat mijn zus mij al het werk alleen laat doen? Zeg haar alstublieft dat ze me moet komen helpen!” Maar de Heer Jezus antwoordde haar: “Marta, Marta, jij maakt je bezorgd en druk over allerlei dingen. Maar eigenlijk is er maar één ding nodig. Maria heeft het goede gekozen. Dat zal haar niet worden afgenomen.” (Lukas 10:40-42, BB)

Marta deed dus enorm haar best. Ze had een huis vol, en iedereen werd voorzien. Als ik dit verhaal lees, krijg ik altijd medelijden met haar. Ik vind het zo zielig dat ze zo haar best doet en toch doet ze het juist niet goed.

Marta weet het even niet meer… “Wie slooft zich de hele dag uit? Wie heeft nog niet een kwartiertje op een stoel gezeten? Wie kan niet gezellig meekletsen? Nou?!” Ik hoor het haar denken.

Herken je dit? Je maakt keuzes in het leven, blijken het juist de verkeerde keuzes te zijn. Kun je het ooit goed doen? Goed voor de ander? Goed voor jezelf? Goed voor God?

Jezus heeft je lief. Gewoon zoals je bent. Jezus hield van Marta. Hij zag haar en was bewogen met haar. God wil niet dat we onze liefde proberen te verdienen door hard te werken en onszelf volledig weg te cijferen. Hij wil ons liefde schenken, zonder voorwaarde. 

Zit en ontvang… “Moet ik dan niets doen?” Nee dus! Dat is nou de kern van genade. Genade is voor ons mensen bijna niet te bevatten.

“Dus, ik krijg Gods liefde… Zomaar?” Ja! Dank Hem voor Zijn uitnodiging om alles los te mogen laten en bij Hem te zitten. Dat is puur genieten!

Ik daag je uit om deze dag letterlijk een moment te nemen en middenin je werkzaamheden alles even te laten voor wat het is. Zit. Kijk uit het raam en doe tien minuten niets. Zie voor je hoe Jezus naast je zit. Even moet je niets meer, maar ontmoet je Jezus. 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Leny op 25 oktober 2020 om 1:11 pm

    In you version Bible app doe ik deze. ‘Leren loslaten’. Mooi en lerend leesplan vind ik dit.

Laat een reactie achter