Komt er al gezinsuitbreiding?

23 februari 2024

Meer jonge vrouwen dan je denkt, hebben een ‘verborgen verdriet’.
Er is een enorm verlangen naar een kindje, maar de zwangerschap blijft uit.

Tijdens een verjaardagsfeestje zul je zeker nooit horen: ‘Ik heb gisteren toch gehuild. Even dacht ik dat ik zwanger was, maar ook deze maand is het weer niet gebeurd.’

Een groot verborgen leed.
Wie ook leed was Hanna. Ze kon ook geen kinderen krijgen. 

‘Vreselijk bedroefd bad zij huilend tot de Heer.’ (1 Samuel 1:10-11, BB)

En ze kreeg een … ZOON
Samuël was zijn naam. Hij werd een belangrijke profeet.

God luistert ook naar jouw gebed!

Misschien lees je dit vandaag en zeg je: ‘Wilma, weet je hoe lang ik God al smeek om een kindje? Nog even en ik ben te oud. Waar blijft God dan met antwoorden? Waarom schenkt Hij mij niet wat ik zo graag wil? Is dat een God van liefde?’

Ik begrijp je.

Hoe groter je verlangen naar antwoorden op je gebed,
hoe dieper de teleurstelling als deze niet beantwoord wordt.

Ik bid bijvoorbeeld al lang voor herstel van mijn hart, dat is tot op het moment dat ik dit schrijf nog niet gebeurd, maar wat zie ik ernaar uit!

En nu?

Mag ik je bemoedigen? Ik merk dat als ik naar God toe ga in gebed, Hij mij troost en nieuwe moed geeft. Niets kan daarmee concurreren. Ik wens je toe dat dat ook jouw ervaring mag zijn, ondanks je pijn.

Hij is in staat om het onmogelijke
mogelijk te maken. 

Mag ik voor je bidden?
‘Vandaag bidden we heel speciaal voor degene die al zo lang verlangt naar een kindje. Wilt U op dit moment een wonder doen! Dat vruchtbaarheid haar deel zal zijn! In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Voor wie zou jij vandaag speciaal kunnen bidden, waarvan je weet dat er een groot verlangen is naar een kindje. Bid. Doe het! Laten we als Ik Wonder Jou familie gaan staan rondom hen en uitzien naar de wonderen die er zullen gebeuren!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?