Kleine gewoonten kunnen grote invloed hebben op je leven.

07 januari 2023

 

Start je dag met God. Een kleine gewoonte met groot effect. 

Stel je voor dat een piloot de voorbereidingen treft om vanuit Schiphol naar New York te vliegen. Alle juiste gegevens worden ingevoerd. Terwijl de ‘blauwe vogel’ koers zet, verlegt de piloot de koers met 2 graden. Dat is niet veel, maar toch. Niemand merkt dit op, totdat na een lange vlucht blijkt dat het vliegtuig uitkomt in Washington DC en niet New York City.

Wat zegt jou dit?
Kleine veranderingen in het leven merken we nauwelijks op, maar zodra je dit op lange termijn volhoudt, gaat het verschil zichtbaar worden.

  • Als je vanavond een grote pizza eet, zul je dat morgen niet op de weegschaal merken, maar doe je dit elke avond, dan ga je het verschil in de loop van de tijd ontdekken.
  • Als je vandaag 20 minuten wandelt en je doet dit de komende maanden, zul je het gaan merken aan je conditie.

Welke kleine gewoonte wil jij graag leren?

Omdat veranderingen niet per direct zichtbaar zijn, kan dat je ontmoedigen.
Paulus snapt dat…

‘En ik begrijp zelf niet wat ik aan het doen ben.
Want ik doe niet wat ik zou wíllen doen.
Maar ik doe juist dat wat ik níet wil doen omdat het slecht is.
… Want ik wíl het goede wel doen, maar het lukt me niet.
Want ik doe niet het goede dat ik zou wíllen doen,
maar ik doe juist het slechte dat ik níet wil doen.’ Romeinen 7:15-24 BB

Paulus zoekt naar bevrijding! ‘Wie kan mij helpen hierbij?’
In vers 25 geeft hij zelf antwoord op deze vraag:

‘Prijs God: Jezus Christus!’ Romeinen 7:25 BB

Ik daag je uit om samen met Paulus hardop te zeggen:
‘Ik prijs God: Jezus Christus! Hij gaat mij helpen om goede gewoonten in het leven te leren.’

Bezinningsvraag:

  • Noteer één goede gewoonte die jij je eigen wilt gaan maken.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?