Kijk me eens aan

21 maart 2022

Als ik als kind iets fout deed, keek mijn moeder mij aan en zei niets. Dat was het ergste. Ging ze maar gillen of gaf ze maar straf, maar mijn lieve moedertje… keek! Die ogen vertelden meer dan een ‘pak voor mijn broek’.

Jezus werd gevangen genomen. Het feit dat Hij zich gevangen liet nemen, was geen zwaktebod. Integendeel. Hij wist dat Hij in-the-lead was.

“Of denken jullie dat Ik mijn Vader niet om hulp kan vragen?
Dan zou Hij Mij onmiddellijk wel twaalf legers engelen sturen om Mij te helpen.” Matteüs 26: 53, BB

Jezus heeft volledig de controle
in een situatie die out-of-control lijkt.

Deze gevangenneming was precies op deze manier voorspeld in de Boeken Matteüs 26: 56, BB:
“Maar het gebeurt allemaal op deze manier,
omdat het vroeger zo in de Boeken van de profeten werd opgeschreven.”

Jesaja leefde zo’n 750 jaar voor de geboorte van Jezus en heeft een nauwkeurig verslag van de kruisiging gedaan.

  • “Híj werd mishandeld vanwege ónze ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat wíj genezing zouden kunnen krijgen van onze ziekten.” Jesaja 53:5, BB
  • “Hij werd mishandeld, maar Hij protesteerde niet. Hij zei niets.” Jesaja 53:7, BB

Ook al zie je op dit moment in je leven nog geen overwinning,
zie met je geestelijke ogen de overwinning.

Zie het
voordat je het ziet.

Jezus legt zijn menselijke rechten af,
omdat Hij recht op Zijn hogere doel afgaat.

Mijn moedertje keek mij aan.
Ik wist één ding. Dit doe ik niet nog een keer. Ik wil haar niet teleurstellen… ze is zoooo lief. Zo mogen we Jezus ook aankijken, Zijn liefde maakt dat wij Hem nog meer gaan liefhebben en niets liever gaan willen, dan Hem gehoorzamen.

Als je straf verdient, kijk in de ogen van Jezus. Hij veroordeelt je niet. Hij schenkt Zijn liefde en vergeving. Dat maakt dat jij en ik niets liever willen dan Hem gehoorzaam zijn. Hem dienen.

Wat een genade!

Ik daag je uit  om vandaag regelmatig je ogen te sluiten en met je ziel in Jezus’ ogen te kijken. Wat zie je?

Jouw leven is krachtig als je Jezus regelmatig in de ogen kijkt.

Vragen:

  1. Welke momenten op de dag kun je je ogen sluiten, zodat je Jezus kan zien?
  2. Kun je jouw rechten neerleggen en God recht laten spreken in een geschil?
  3. Op welke manieren kun je zachtmoedigheid tonen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?