Ken jij iemand die vervolgd wordt vanwege het geloof?

21 oktober 2023

Wereldwijd worden christenen vervolgd. We weten het, maar de verhalen lijken soms ver weg. 

Twee kerkleiders in Colombia zijn ernstig gewond geraakt bij een schietpartij. De pastors waren het doelwit van een criminele groepering.

De twee katholieke voorgangers werden onder vuur genomen, nadat ze een mis hadden opgedragen in het dorp Esmeralda. Het dorp ligt in het Caucagebied, de meest gewelddadige regio in Colombia. Priesters, predikanten en etnische leiders die publiekelijk opkomen voor vrede en mensenrechten, zijn het doelwit.

De auto waar onze broeders in zaten werd 36 keer beschoten. Ze raakten ernstig gewond, maar overleefden de aanslag wonderwel. 

Wat doet het met jou?

Welke strijd wij ook hebben, God kan elke strijd aan.

Drink je ondertussen van je koffie terwijl je dit leest en neem je nog een hap van je koekje? Dat mag. Wij kunnen door ons koekje naast de koffie te laten liggen, geen levens redden. 

We kunnen wel van impact zijn als we bidden. 

Gebed heeft grote kracht.

‘Vertel het daarom aan iemand als je ongehoorzaam aan God bent geweest, en bid voor elkaar. Want dan kunnen jullie genezen worden. Als iemand leeft zoals God het wil, heeft zijn gebed veel kracht en dus groot resultaat.’
(Jakobus 5:16, BB)

Zullen we samen bidden?
‘In het bijzonder bidden we voor onze broeders en zusters in Colombia. U bent in staat om hen krachtig in deze strijd te maken. Dank U wel dat U in alles bij hen bent en ook in mijn strijd bent. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat wordt jouw gebed vandaag?

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?