Kan gebed verbinden?

13 april 2024

Sara is een prachtige jonge vrouw. De toekomst ligt voor haar, maar dat die toekomst op sommige momenten zo donker zou zijn, had ze nooit kunnen vermoeden. 

‘Ik sluit je hier op, geen telefoon en geen eten.’ Na 10 dagen doet vader de deur weer open.
‘Morgen trouw je met de neef van je stiefmoeder.’
En weer gaat de deur op slot.

Waarom?

Sara is de Bijbel gaan lezen. Daardoor komt ze tot de ontdekking dat ze voor Allah altijd in angst leefde en dat de God van de Bijbel liefdevol en vredelievend is. Ze besluit christen te worden. Woedend is vader. Hij roept: ‘Laat die God van jou je maar zelf uit deze kamer halen.’

Wat is ze boos. Heel boos, ook op God, maar dan gebeurt het… Ze ziet een licht, iemand pakt haar hand en trekt haar de afgesloten kamer uit. Het lijkt alsof ze droomt, maar als ze de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich tot haar verbazing in een hotelkamer in het noorden van Irak. Uren verwijderd van de plek waar ze ‘gevangen’ zat. 

Voor haar veiligheid wisselt ze vaak van baan en woonplaats. Werkgevers vallen haar vaak lastig. Totdat ze een christen ontmoet die haar gaat helpen. Hij regelt een woning en helpt haar aan de baan die ze nu nog steeds heeft. Eindelijk kan Sara op adem komen, optrekken met andere christenen en groeien in haar geloof. 

Dit is toch onvoorstelbaar!

Degenen van wie je houdt, doen jou dit aan!

Misschien heb jij dat ook wel meegemaakt. 

  • Je bent uit je familie verstoten, omdat je bent gaan geloven. 
  • Genegeerd door je buurt, de kring van je kerk, jouw volleybalteam.

Het klinkt te simpel om deze voorbeelden naast het verhaal van Sara te plaatsen… en dat is het ook. Maar het erge is dat jij en ik soms alleen oog hebben voor onze eigen wereld.

Weet dat God zich over Sara ontfermt.
Weet dat God zich over jou ontfermt.

Waarom zij dit lijden allemaal moet meemaken, kan ik je niet uitleggen. Ik kan alleen maar samen met jou naar boven wijzen en onze handen uitstrekken. 

Ons gebed verbindt zich met alle gelovigen in deze wereld
en trekt ons uit onze eigen, kleine wereld.

Heb medelijden met je broers en zusters in moeilijke omstandigheden.
Zij hebben medelijden met jou als jij lijdt.
Zo heeft God ook medelijden.. maar Hij is vol hoop, ook voor jou!

‘U zal medelijden met ons hebben en weer voor ons zorgen. U zal alles wat wij tegen U verkeerd hebben gedaan, wegdoen. U zal het in de diepste zee gooien.’ (Micha 7:19, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Hemelse Vader, wij brengen Sara vandaag in het bijzonder voor Uw troon. Zegen haar. Laat haar merken dat U voor haar zorgt. Doe nog meer wonderen in haar leven, waardoor ze dit lijden wonderlijk aankan. Dank U wel dat U zo vol liefde en vrede bent. Wij houden van U. In de naam van Jezus. Amen.’

Sara vertelt dat ze nooit spijt heeft gehad van haar keuze om Jezus te volgen. Ze zegt: ‘Daarvoor was mijn leven leeg. Nu ben ik vol vreugde en vrede. God bracht me vanuit een donker dal, in Zijn licht.’

Ik daag je uit om vandaag regelmatig voor Sara te bidden.

Bezinningsvraag:

  • Waarom is het belangrijk dat je verder kijkt dan je eigen wereld?

P.S. Lees het hele verhaal van Sara op de website van Open Doors.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?