Jij moet mij gelukkig maken

24 juni 2023

Ik ben net wakker, André ligt naast mij. 

Als ik verwacht dat hij een ontbijt voor mij klaarmaakt en hij er juist vanuit gaat dat ik eerst een koffie voor hem haal, dan liggen die verwachtingen uit elkaar. 

Wat verwacht je van elkaar in een relatie of als je met vrienden bent?

Als de ander een avondje Netflixen als ultiem chill-moment ervaart en jij juist kaarslicht, lekker eten en uren praten als de ultieme verbinding beleeft, dan heb je een dilemma. 

Wat je verwacht van elkaar heeft invloed. Grote invloed. 

Zorg dus dat je telkens opnieuw afstemt wat de ander van jou, van de dag, van het leven verwacht. Hoe kom je daarachter? Wat denk je van… gewoon vragen? ‘Wat verwacht je van mij?’

  • Ga je ervan uit dat de ander jou gelukkig moet maken? 
  • Maar kun jij de ander verantwoordelijk maken voor jouw geluk?

Als we eerlijk zijn, is het antwoord duidelijk ‘nee’, maar gek genoeg blijkt uit ons gedrag in ons dagelijks leven vaak ‘ja’, de ander moet mij helpen gelukkig te zijn, anders ben ik boos, teleurgesteld of verdrietig.

Om te groeien in positieve verwachtingen,
verwacht het positieve van God.

Daarom is het goed om te beginnen bij het begin. De start van jouw dag. Jouw relatie zal sterker worden, als je je dag start met Hem. 

  • Verwacht vrede van Hem. 
  • Verwacht liefde van Hem. 
  • Verwacht zelfvertrouwen van Hem.

‘Heer, ‘s morgens hoort U mij al roepen.
‘s Morgens vertel ik U wat ik op mijn hart heb.
Dan wacht ik op uw antwoord.’
(Psalm 5:4, BB)

‘Maar ik zal zingen over Uw kracht. Elke morgen zal ik vrolijk zingen over Uw liefde. Want bij U ben ik zo veilig als in een burcht. U bent mijn veilige plaats in moeilijkheden.’
(Psalm 59:17, BB)

Maak er je ochtendritueel van om God als eerste te danken, Hem jouw dag voor te leggen en vol hemelse verwachting je dag te beginnen. Wat zal het resultaat gaan zijn, denk je? Misschien wel dit:

‘Goeiemorgen, schatje. Koffietje?’

Zullen we samen bidden?
‘Op dit moment willen we uitspreken dat we ons geluk bij U zoeken. We verwachten een dankbaar leven van U. Dit zal ook in onze relatie uitwerken op een positieve manier. Vol vertrouwen gaan we de toekomst tegemoet. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Op welke manier lukt het je wel om elke dag met God te beginnen? 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?