Jij mag zijn wie je bent!

06 oktober 2023

Onze zonen hebben we drie namen gegeven, omdat ze zeker drie keer zo leuk zijn:) De afgelopen dagen hebben we diverse namen van God ontdekt. Vandaag leren we meer over JHWH, Jahweh, wat betekent IK BEN.

Een van de namen JHWH, Jahweh, betekent IK BEN. Maar wat betekent dit eigenlijk voor jouw leven?

Je mag zijn wie je bent!

Je hebt deze uitspraak regelmatig gehoord. Dat weet ik zeker. Maar leef je ook met de diepe overtuiging dat wie jij bent goed genoeg is, of blijf je alsmaar zaken in gedachten noemen die beter kunnen, wat niet leuk is aan wie je bent en dat het maar goed is dat anderen niet weten wie je echt bent?

Zijn wie je bent, is moeilijk. Weet je eigenlijk wel wie je bent?

  • Ben jij vol angst?
  • Ben je vol geloof?
  • Ben je onzeker?
  • Ben je onzichtbaar?
  • Ben je lief?
  • Ben je jaloers?
  • Ben je ambitieus?
  • Ben jij de doorzetter in alle omstandigheden?
  • Ben jij die vrolijke, eeuwig optimistische gelovige?

Je weet in wie je gelooft:
de Almachtige God, de Schepper van het universum, de Heer der heren, de Goede Herder en de Alfa en Omega. Degene die van Zichzelf zegt: ‘Ik BEN, die Ik BEN.’
God karakteriseren en definiëren zal Hem op voorhand al tekort doen. De meest zuivere vorm van wie Hij is, is wie Hij is. Zichzelf! 

‘IK BEN de Eerste en de Laatste, het Begin en het Einde. IK BEN Hij die is en die was en die komt, de Almachtige God, zegt de Heer.’
(Openbaring 1:8, BB)

U bent de IK BEN.
Bij U mag ik zijn, wie ik ben.

Je weet dat je bij God mag zijn wie je bent. Maar ben je er ook echt van overtuigd? God verlangt ernaar om deze waarheid van je hoofd naar je hart te verplaatsen, zoals dit prachtige lied van ‘United Pursuit’ ook zegt.

Zullen we samen bidden?
‘Ik ben U zo dankbaar dat ik U kan vertrouwen. Leer mij om te letten op de woorden die ik spreek en U te prijzen. Bij U mag ik zijn wie ik ben. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wie ben jij?

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?