Jij bemoedigt!

04 april 2024

Zoonlief pakt zijn autosleutels, geeft mij een knuffel:
‘Fijne week, mam. We bellen!’
‘Dank je wel. Ik hou zoveel van jou. Gods liefde, goedheid, genade en overvloed zullen ook deze week jouw deel zijn.’
Hij lacht.
Hij kent dit ‘riedeltje’ al van jongs af aan. 

Vandaag moedig ik jou aan om ook anderen aan te moedigen! 

En vergeet dan vooral niet de mensen die heel dicht bij je staan. Zij zijn ‘gewoon’ in je leven geworden, maar besef dat zonder hen het leven niet meer ‘gewoon’ is. Zegen ze met mooie woorden, complimenten en door Gods woord over hen uit te spreken!

Heb de moed
om te bemoedigen!

God heeft je een onbeschrijfelijk mooi cadeau gegeven om anderen te bemoedigen, te zegenen, te steunen en te troosten. God heeft alles gemaakt door Zijn Woord en ook jouw woorden hebben heel veel kracht! 

‘Je tong heeft de macht over leven en dood. Als je je mond zijn gang laat gaan, zul je daarvan de gevolgen dragen.’ (Spreuken 18:21, BB)

Jij hebt de macht en autoriteit om dingen levend te maken in jouw leven en in de levens van anderen! Wat een verantwoordelijkheid en wat een geweldige kans heb je ontvangen!

Als je anderen bemoedigt, laat je ze Gods liefde zien.
Durf anders te zijn dan de rest van de wereld!

Jij bent het begin van een keten van liefde die de wereld op zijn kop zal zetten! 

Zullen we samen bidden?
‘Wij kiezen er vandaag voor om anderen te bemoedigen. Mooie woorden tegen ze te zeggen, omdat onze woorden kracht hebben, zal dit zijn uitwerking hebben. Wat een wonder. Dank u wel. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wie ga jij vandaag eens heerlijk bemoedigen met mooie woorden? Dit wordt leuk…:)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?