‘Je maakt er een potje van!’

06 maart 2024

Dit zou je het liefst tegen je leidinggevende willen zeggen, maar dan kan het voor jou zelf ook nog weleens verkeerd aflopen. Dus doe je het niet.

God sprak tot Samuël en zei dat koning Saul er een ‘potje van maakte’. Het was nu klaar en uit. Er moest een nieuwe koning komen. 

‘De Heer zei tegen Samuel: “Hoelang blijf je er nog over treuren dat Ik Saul niet langer als koning van Israël wil?”’ (1 Samuel 16:1a, BB)

‘Ga op weg. Zoek een nieuwe koning. Ik ga je helpen.’

Samuël vond deze missie verschrikkelijk. Als koning Saul dit zou horen, zou dat zeker zijn dood betekenen, maar ja… tegen de woorden van God ingaan, durfde hij al helemaal niet. En dus ging hij op pad.

In Betlehem nodigde hij anderen uit voor een offerfeest. Ook nodigde hij Isaï en zijn zonen uit voor het offerfeest. Zijn zeven zonen maakten indruk op Samuël, maar telkens sprak God: ‘Hij is het niet.’ 

‘Maar de Heer zei tegen Samuel: “Let er niet op hoe hij eruit ziet. Let er ook niet op dat hij zo groot is. Want hem heb Ik niet uitgekozen. Het gaat immers niet om wat je ziet. Want een mens kijkt hoe de buitenkant is, maar Ik kijk hoe hij innerlijk is.’ (1 Samuel 16:7, BB)

Al snel kwam hij erachter dat er nog een zoon was, een schaapherder. 

‘Sta op, zalf hem.
Want hij is het. ..
Vanaf die dag was David vol van de Geest van God’. (1 Samuel 16:12, BB)

God kijkt niet naar ons uiterlijk!
Hij weet dat ware schoonheid is gelegen in je hart. In wie jij bent. 

Jouw innerlijk
is jouw schoonheid.

Maak er geen potje van door alsmaar jezelf toestemming te geven om niet van jezelf te houden, als God duidelijk aangeeft dat Hij jouw innerlijk het aller-, aller-, allerbelangrijkste vindt!

Zullen we samen bidden?
‘Als we tegen anderen opkijken, jaloers zijn, ons minderwaardig voelen, help ons om ons vast te klampen aan Uw waarheid: ‘God kijkt naar jouw innerlijk.’ Help ons Heer om zo te leren leven. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat moet jij veranderen om meer van jezelf te houden?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?