Je leven heeft een doel!

05 april 2024

Waarom leef je? Vandaag ontdekken we meer over Gods doel voor jou!

Succes, een goede baan en persoonlijke ontwikkeling! Daar gaat het om. En o ja, in de sportschool de juiste spieren trainen, droog trainen, zodat het wasbord zichtbaar is.

Geeft dit voldoening?
Zeker, maar niet tot diep in je binnenste.
Waarom niet?
Omdat God ons gemaakt heeft met een nog bijzonderder doel.

Leegte blijft leeg voelen,
als je het niet met het juiste vult.

Jouw leven is meer dan je wat je hebt, wat mensen over je zeggen en wat je doet. Jij mag de hoogste vorm van leven leven: Zijn wie je bent! En… ontdekken dat God een doel heeft met jou!

Nog voordat Ik je maakte in de buik van je moeder, kende Ik je al. Al voordat je werd geboren, gaf Ik jou je taak. Toen al was Ik van plan om jou tot Mijn profeet voor de volken te maken.’ (Jeremia 1:5, BB)

Hij heeft je apart gezet en plannen vol vrede en geluk voor je bedacht, die uitgevoerd kunnen worden als jij jouw leven aan Hem geeft.

Misschien vraag je je nog steeds af wat het doel van je leven is. Misschien wil je je heel graag ergens voor inzetten, maar weet je gewoon niet waarvoor. 

Het is tijd om actie te ondernemen!
God wil jou, Zijn kind, gebruiken om deze lijdende wereld te helpen. 

  • Jij bent de liefdevolle armen van de Vader die mensen omarmt.
  • Jij bent Gods handen die de ontmoedigde mensen draagt. 
  • Jij bent Gods mond die de mensen die Jezus nog niet kennen bemoedigt.
  • Jij bent Gods oren die vol liefde luisteren naar mensen die gekwetst zijn.

Waar je ook gaat, God gaat met je mee. Zijn aanwezigheid, Zijn heiligheid en Zijn genezende kracht zijn met en in je. 

‘Hij heeft je geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing!’ (n.a.v. 2 Timoteüs 1:7, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Vader, dank U dat U mij laat zien dat mijn leven een doel heeft! Ik vraag U om mij te leiden, zodat ik de mensen die U naar mij stuurt kan zegenen. Gebruik mij om deze wereld met Uw liefde te veranderen. In Jezus’ naam. Amen.’ 

Waarom leef je?
Om Gods doel voor jouw leven uit te kunnen leven.

Bezinningsvraag:

  • Welke leegte probeer jij te vullen? Vul je dit met de juiste vulling?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?