Je krijgt vandaag een heel moeilijke uitdaging van mij!

22 november 2023

Zoonlief wil de trap oplopen. Ik houd hem tegen. 

‘Ik ga je een hele moeilijke opdracht geven.
Denk je dat je dat aankunt?’, zeg ik tegen hem.
“Ehm, ja… wat is het dan?’ 

‘Het valt zeker niet mee, maar ik geloof dat je het kunt… let op:
Als je de trap op loopt, neem je dat wat op de trap ligt mee naar boven.’

Hij kijkt mij aan alsof hij vuur ziet branden. ‘En? Gaat je dat lukken?’, vraag ik hem.

Zo heb ik ook een hele moeilijke opdracht voor jou vandaag.
Het valt zeker niet mee. Durf je het aan? Kun je het aan? Komt ie….

Verheug je in de Heer!  (zie Filippenzen 4:4)

Ehm, ja…
Je kent deze zin waarschijnlijk al jaren.
Je hebt hem zelfs regelmatig gezongen, maar je loopt jouw levenstrap telkens op zonder dit op te pakken.

Verheug je in de Heer!

Dit is een opdracht! Niet een zoethoudertje voor de dag!

‘Ho, ho…’ ik hoor het je nu al zeggen, ‘maar als ik me somber voel of als alles tegenzit, dan kan ik me niet verheugen. En kijk eens naar de wereld waar we in leven, dan is verheugen niet het eerste waar ik aan denk!’ 

Klopt. 

Jouw gevoel gaat je niet helpen om je te verheugen in de Heer,
maar jouw geloof in Zijn woord wel.

Als je gelooft dat Zijn woord waardevol is voor jouw leven en dat dit de beste route is om gelukkig te zijn, dan daag ik je uit om hierover na te denken:

  • Op welke manier geef jij vorm aan deze opdracht? 
  • Hoe kun je je verheugen als je je depressief voelt? 
  • Wat moet je doen als de stress tot achter je oren zit? 

Verheug je in de Heer!

Als je dit doet, eer je Hem. Je zegt daarmee: 

Al mijn dagelijkse beslommeringen verschrompelen als ik bij U ben. 

Dan neemt vreugde het over in je binnenste. Zeg samen met mij vandaag: 

‘Ik kies ervoor om mij te verheugen in U.’

Zullen we samen bidden?
‘Wilt U ons helpen om te gaan zien op welke manier wij deze opdracht vorm kunnen geven in ons dagelijks leven? Wij hebben ons leven aan U gegeven. Dat betekent dat we gekozen hebben om Uw aansporingen serieus te nemen. Dank U wel, amen.’

Bezinningsvraag:

  • Op welke manier ga jij vormgeven aan je verheugen in de Heer?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?