Ik zie het niet meer

05 juni 2023

Ik zie geen hand voor ogen. Het is midden in de nacht, de gordijnen op mijn slaapkamer zijn dicht. Ik struikel bijna over een doos die daar normaal gesproken niet staat. Op de tast vind ik de deur. Gelukkig heb ik hier vaker in het donker gelopen, dus ik weet waar ik ongeveer moet zijn.

Wat heb ik nodig?
Heel simpel: licht!

‘In Uw licht, zien wij het licht’
(Psalmen 36:10, BB)

Als God jou zijn licht geeft, weet jij hoe je vandaag moet lopen.
Vraag Hem om jouw pad te verlichten!

Johannes vertelt in de laatste twee hoofdstukken van Openbaring dat hij het licht zag. Dat was geen daglicht en hij klikte ook geen schemerlamp aan. Johannes zag God en Jezus. Zij waren zelf het licht.

‘En de stad heeft geen zon of maan nodig. Want het licht van de stralende macht en majesteit van God verlicht de stad, en het Lam is de Lamp van de stad.’
(Openbaring 21:23, BB)

God zelf verlichtte de stad …

Als je bij God komt, stap je in het licht.

  • Donkere gedachten verdwijnen.
  • Donkere daden worden zichtbaar.
  • Een donkere toekomst wordt hoopvol.

 

Weet dat God ook in jouw leven licht wil brengen. Hij wil vandaag tegen jou zeggen:

‘Mag ik je verlichten?
Mag ik licht brengen in een situatie waarin je zit, waar je geen ‘hand voor ogen’ ziet. Je weet niet meer hoe je dit moet oplossen? Ik wil je niet in het donker laten zoeken naar de uitweg. Ik wil je graag bij de hand pakken en je leiden naar de deur, die je brengt naar het volle leven met Mij. Een leven vol rust, tevredenheid en vertrouwen. Zo’n leven is ook voor jou weggelegd. Jij mag er zijn! Jij bent goed genoeg! Een licht leven is ook jouw deel.’

Johannes schrijft ook nog: ‘Er komt een tijd dat er geen nacht meer zal zijn.’

Dit kom niet omdat we het schemerlampje aanzetten, die TL buis of de koplampen van een auto laten branden.

De nacht verdwijnt, als God verschijnt.
Altijd. Eeuwig.

Zullen we samen bidden?
‘Als ik het gevoel heb dat ik de weg niet kan vinden en alles donker is, dan wil ik juist Uw hand vastpakken. Bidden, stil zijn bij U, zodat Uw licht op mijn leven kan gaan schijnen en ik weet wat ik moet doen. Amen.’

PS. In welk gebied van jouw leven is het donker en heb je licht nodig? Vertel het Hem!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?