Ik zie het niet meer zitten…

16 november 2020


Ik kijk uit het raam en zie niets… Mijn hoofd zit vol en ik vind geen ruimte om zaken op een rijtje te krijgen. Herken je dit? Pure stress.

Deze week is het ‘de week van de werkstress’ in Nederland. Te veel werk op je bord en te veel werk in je hoofd… Veel mensen ervaren stress.

Waren er mensen in de Bijbel ook gestrest? Wie dan? 

Denk maar eens aan de soldaten die tegenover Goliat stonden. Die waren vol stress! Stress door angst. En laat nu juist een klein mannetje, de jongste van een rij zonen uit het huis van Isaï, zonder een soldatenpak aan, het slagveld op lopen. En hij zag een grote reus voor zich:

“Uit het leger van de Filistijnen kwam een kampvechter naar voren: Goliat uit Gat. Hij was 6 el en een span [ (bijna 3 meter) ] lang. Hij had een koperen helm op zijn hoofd en een geschubd pantser aan. Dat pantser woog wel 5000 sikkels koper [ (55 kilo) ].” (1 Samuel 17:4, BB)  

Als je van zo’n tegenstander geen stress krijgt, weet ik het ook niet meer. 

Welke reus heb jij voor je staan? 

  • De reus van negatieve gedachten over jezelf?
  • De reus van negatieve woorden die anderen over je hebben uitgesproken?
  • De reus van negatieve ervaringen in het verleden?
  • De reus van angst?

Even terug naar David: Hij zei vol vertrouwen: Laat niemand de moed verliezen door die Filistijn. Ik zal met hem vechten.” (vers 32)

David, die geen geoefende soldaat was, roept op om de moed niet te verliezen. Waar haalt hij zijn moed vandaan? Waardoor kan hij zijn angst loslaten?

Dit is zijn geheim: David vertrouwt op God: Hij zal mij ook redden uit de handen van deze Filistijn.” (vers 37)

Ik moedig je aan om vandaag in jouw stress en angst deze woorden van David over jouw eigen leven uit te spreken: “Hij zal mij redden!”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?