Ik weet niet meer wat ik wil…

14 november 2023

Wat er achter de voordeur gebeurt, zien we niet. Huiselijk geweld is verschrikkelijk. Ik wil je zo graag bemoedigen en aanmoedigen om de hoop niet op te geven, als je hiermee te maken hebt of je iemand van dichtbij kent die dit meemaakt.

Wat heb jij nodig?
Wat wil jij?

Dit lijken eenvoudige vragen, maar ga ze maar eens beantwoorden.

Ik keek onlangs naar een documentaire over huiselijk geweld. Een vrouw vertelde dat ze geestelijk zo mishandeld was, dat ze zichzelf volledig kwijt was. Wat zij nodig had? Ze had werkelijk geen idee meer. Wat zij wilde? Daar is al jaren niet meer naar gevraagd. Haar enige uitdaging was: ‘Hoe kom ik zonder klappen de dag door?’

Hopelijk word jij niet geslagen achter de voordeur. Mocht dat wel zo zijn, dan wil ik vandaag in het bijzonder hemelse woorden van liefde en hoop aan je schenken. Als je situatie zeer angstig is, je blauwe plekken niet meer te verbergen, vlucht…

Kies de vluchtroute naar God;
dat is de route die je leidt tot bevrijding.

Wees moedig. Onderneem actie. Ga in gebed naar God en vlucht letterlijk ver van het huiselijk geweld vandaan.

Maar hoe doe je dat als je zo angstig bent?
Hoe doe je dat als je je volledig lamgeslagen voelt?

Zoek hulp bij mensen die je vertrouwt of professionals op dit gebied. Je kunt het niet alleen. En binnen deze ellende mag je weten: je hoeft het niet alleen te doen. Jouw allergrootste schuilplaats is… God Zelf.

‘Bij God ben je veilig.
Hij is jouw schuilplaats, jouw burcht waar je veilig bent.’
(naar Psalm 46:2, BB)

Bij Hem ben je echt veilig. Hij zal nooit onverwachte fratsen met je uithalen.

Geloof je dat?
Kun je dat nog geloven?

Zullen we samen bidden?
‘Als de levenssituatie beangstigend is, op wat voor manier dan ook, kom dan alstublieft met Uw bescherming. Schenk wijsheid en laat zien welke stappen het beste genomen moeten worden. In de naam van Jezus, de Zoon van God. Amen.’

P.S. Ben je zelf slachtoffer van huiselijk geweld of ken je iemand in je omgeving, zoek hulp. Neem bijvoorbeeld contact op met de politie via 0900-8844, of ga naar de website van de overheid met veel informatie over waar je terechtkunt met je vragen en noden. Je kunt ook altijd contact opnemen met het coachingsteam van Ik Wonder Jou. Wij zijn geen professionele hulpverleners, maar willen je wel een luisterend oor bieden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?