Ik voel me belabberd …

30 juni 2023

Ik ben gelovig,
maar ik voel me belabberd!’

Heb jij dat ook weleens?

Ik ontving de volgende mail.
‘Sinds vorige zomer heb ik gesprekken met een psycholoog en sinds kort ook psychomotorische therapie. Ik heb last van een angststoornis en eigenwaarde is moeilijk. Vaak zien mensen het niet (ik kan het best goed verbloemen), maar vind het zo moeilijk. Waarom zou ik waardevol zijn?’

Helaas herkenbaar voor veel mensen. Je weet dat God je waardevol vindt, maar zelf voel je dat niet.

Wat nu?
Allereerst wil ik je zeggen:

Gelovigen zijn net mensen.

Je mag je vertwijfeld voelen, verdrietig voelen, angstig voelen. Maar wat kies je midden in dit gevoel? Durf je tussen je tranen en angst door, op te gaan staan en in geloof uit te spreken:

Ik voel me bang, maar met U ben ik niet bang.’

‘… Wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.’
(Jesaja 41:10, BB)

Jouw gevoel vertelt je van alles,
maar het zegt niets over wie je bent in Christus.

  • Jij bent een geliefd kind van God; hoe jij je hierover ook voelt.
  • Jij bent krachtig en sterk in Hem; hoe jij je ook voelt.

Huh?
Moet je dan je gevoel negeren?
Dat is toch slecht voor je? Klopt.

Je gevoel negeren is iets anders dan geloven in wie je bent in Hem. Je bent Zijn kind als je voor Hem gekozen hebt. Geen gevoel kan dat van je afpakken.

Je kunt je belabberd voelen,
maar niet belabberd zijn.

Zullen we samen bidden?
‘Ik mag mij belabberd voelen, maar dat neemt niets weg van de waarheid dat ik Uw kind ben. Dank U wel! Dank U wel. Niets en niemand kan dat van mij afpakken, het is wie ik BEN en niet wat ik VOEL. Amen.’

  • De schrijfster van de mail gaf ook aan dat Ik Wonder Jou een positieve boost was voor haar dag. Ik ben zo dankbaar voor haar. Het gaat haar lukken:) Tijd, geduld en vertrouwen in God!
  • Ken jij iemand die ook deze ‘boost’ goed kan gebruiken? Nodig diegene uit zich aan te melden voor Ik Wonder Jou op ikwonderjou.nl. Samen delen we Gods liefde. Klik hier voor verhalen van wonderen op Ik Wonder Jou.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?