Ik ontplof!

05 juli 2020

Ontplof jij snel? 

Raak jij helemaal aan de kook als iets niet snel genoeg gebeurt? 

Ontplof jij regelmatig van ongeduld?

  • De levering van een bestelling laat op zich wachten. Grrrr…
  • Je collega’s reageren niet op mails. Grrrr…
  • Je kind komt na schooltijd niet naar buiten en jij staat daar op het schoolplein maar te wachten. Grrr…
  • Je hebt een deadline te halen en het dreigt te mislukken. Grrr…

“De liefde is geduldig en vriendelijk. 

Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk.” (1 Korintiërs 13:4, BB)

Bij het lezen van deze woorden, begint het misschien al te kriebelen van ongeduld. “Schiet nou maar op, Wilma. Wat is je punt?” En ik hoor je denken: 

“Luister, ik ben nu eenmaal zo. Altijd ongeduldig geweest. Dat verander je niet zomaar.”

Efeziërs 4:23: “Maar nu kunnen jullie je leven veranderen door een nieuwe manier van denken.” (BB)

Er gaan wonderen gebeuren in je leven als je de liefde van God jouw leven laat transformeren. Zijn liefde is zo krachtig dat het in staat is om je te veranderen. 

Van ongeduldig naar geduldig. Van ontploffen naar ‘tot 10 tellen’.

Mozes ontplofte ook op een bepaald moment. Hij zag hoe een Egyptenaar een Jood afranselde. Boos was hij! Hij reageerde zonder nadenken en sloeg de Egyptenaar dood. Wow! Dat is nog eens ontploffen! (Zie Exodus 2)

Ondanks de ontploffing van Mozes, was God genadig in Zijn liefde. En zo is God ook genadig voor jou. Zijn liefdevolle vergeving geeft jou elke dag groen licht om, nadat je bent gevallen, weer op te staan en opnieuw te beginnen.

Als ik ontplof, ontploft God niet van mij.

In mijn ongeduld is God geduldig.

Hoe kon Mozes veranderen? Telkens ontmoette Hij God. Hij zag Zijn liefde en geduld met hem. Dat maakte Mozes zacht en rustig van binnen. Mozes wordt later omschreven als een geduldig man. (zie Numeri 12:3) Als deze vuurvreter van een Mozes kon veranderen van ongeduldig naar geduldig, kun jij het ook. God hielp Mozes en Hij wil jou ook helpen. 

Zullen we bidden? “Wat ben ik dankbaar dat U geduldig en vriendelijk voor mij bent. Als ik ontplof, wilt U mij laten zien hoe geduldig U bent met mij. Dat zal mij helpen ook geduldig te zijn naar anderen toe en naar mijzelf toe. Open mijn ogen voor Uw geduld deze dag. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?