Ik merk niets van God…

20200316 W.3.Extra-3 God ervaren 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik merk niets van God…

Het nieuws ontploft als het gaat over corona en tips over het vermijden van dit virus. In Nederland moet bijna iedereen thuis werken. Dorpen in Italië zijn van de buitenwereld afgesloten. China zit nog altijd deels op slot. Hoe vermijd je besmetting? Isoleer de bron.

Ze was al twaalf jaar ziek, de bloedvloeiende vrouw in de Bijbel. Ze had een aandoening waardoor ze zich niet onder de mensen kon begeven. Haar aanraken betekende zelf onrein worden. Dan hoort deze vrouw dat Jezus eraan komt. Jammer voor haar. Juist waar Jezus komt, stromen de mensen vanuit alle kanten naar Hem toe. Veel mensen bij elkaar, betekent: STOP: verboden terrein voor jou.

“Nu had ze gehoord wat er over Jezus werd verteld. En ze baande zich een weg tussen al die mensen door en raakte van achteren zijn kleren aan. Want ze zei bij zichzelf: “Ik hoef alleen maar zijn kleren aan te raken om genezen te worden.” Onmiddellijk stopte het bloeden. Ze merkte dat ze genezen was.” (Markus 5:27-29, BB)  

Wil jij ook iets van Jezus merken in jouw leven?

Wat zou jij doen als jij die vrouw was?

  • Op afstand blijven en kijken hoe mensen zo dicht mogelijk bij Jezus proberen te komen?
  • In huis terugtrekken zodat je niets merkt van Jezus en al die mensen?
  • Brutaal je tussen de mensen wringen en zo dicht bij Jezus komen, dat je Hem kunt aanraken?

Wat zou jij kiezen als je deze vrouw was? Wat doe jij als je iets van Jezus in jouw leven wilt ervaren?

Ik moedig je aan: Sta op! Wring je tussen al je activiteiten en gedachten door op zoek naar Hem. Negeer alles en iedereen, wat ze hier ook van zeggen, wat de stemmen in je hoofd hier ook van vinden. Voel de urgentie van het vinden van Jezus in je binnenste. En als je bij Hem bent: ONTVANG dan wat je nodig hebt.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Luc Forrier op 18 maart 2020 om 12:10 pm

    Heel mooie boodschap, Super dat het eens vanuit de ogen van de vrouw wordt bekeken en dan gereflecteerd wordt op ons. Dit komt nu scherper over met de Corona toestand.

Laat een reactie achter