Ik kan niet wachten!

07 mei 2024

Ik ben er zo slecht in! 

Wachten is normaal gesproken niet echt ‘mijn ding’. Als er iets moet gebeuren, moet het nu. Maar na dit jaar weet ik dat wachten bij het leven hoort.

Druk je op het belletje in het ziekenhuis, dan kun je een kwartier wachten en soms zelfs langer. Er moet een kruk van de IKEA in elkaar gezet worden. Niemand van ‘mijn mannen’ heeft tijd. Ik wacht nog steeds… als iemand jou iets vreselijks heeft aangedaan, wacht je misschien al jaren op de woorden ‘sorry, wil je mij vergeven.’

De vrienden van Jezus moesten ook wachten. 

‘Toen Hij op een keer bij hen was, zei Hij tegen hen dat ze niet uit Jeruzalem mochten weggaan. Hij zei dat ze in Jeruzalem moesten blijven wachten op wat de Vader beloofd had.’ (Handelingen 1:4a, BB)

Wat zouden ze in die tijd van wachten gedaan hebben?

Wat denk jij?
Jezus staat op uit de dood. Ze ontmoeten hun allergrootste Vriend, Meester en Messias in levenden lijve en dan kondigt Hij aan dat ze straks in een kamer moeten wachten. 

Waarop?
Hij is er toch?
Wat gaat er nu weer gebeuren?

 ‘Ik heb jullie al verteld wat die belofte is’, gaat Jezus verder: ‘Johannes doopte met water. Maar binnenkort zullen jullie met de Heilige Geest worden gedoopt.’ 

Er volgde ongetwijfeld een gesprek.

‘Weet jij wat dat dopen met de Heilige Geest is, Petrus?’
‘Nee, geen idee.’
‘Oké, we moeten dus wachten op iets, welk iets?’

De vrienden van Jezus konden wachten, omdat ze Jezus kenden. Als je Jezus kent, kun je wachten op wat Hij belooft. 

Heb grote verwachtingen,
dan duurt het wachten niet lang. 

Jezus doet wat Hij belooft. Hij stelt je nooit teleur. Als Hij jou een belofte schenkt, kun je wachten, omdat je weet dat het zal gaan gebeuren. 

Zullen we samen bidden?
‘Heer, ik zie uit naar wat U mij gaat schenken. Spreek tot mijn hart en wakker mijn verwachting aan van de wonderen die U kunt doen in mijn gezin, familie, werk, gezondheid, denken, voelen en zijn. Ik wacht vol verwachting. In Uw naam. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waar wacht jij op?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?