Ik kan helpen!

26 februari 2024

Het is 6 uur in de ochtend. Het vriest dat het kraakt. De wekker gaat. Vandaag komt de cementwagen cement storten in een spouwwand. Op zich is dat geen punt, maar degene die André zou helpen om die spouwwand te maken, had de avond hiervoor laten weten dat hij niet meer kon komen. Wat nu?

‘Ik kan helpen’, zei ik.

André keek mij met grote ogen aan. Hijzelf had deze klus nog nooit eerder gedaan, laat staan dat ik timmerend op de vroege morgen alles voor de cementstort-actie zou gaan fiksen.

Soms is er gewoon werk aan de winkel!
We kunnen er niet bij gaan zitten en denken: ‘Laat maar!’

Ook in jouw leven is er soms ‘werk aan de winkel’.
Het wordt tijd dat je actie onderneemt. Als je daadwerkelijk hebt gekozen om te geloven en Jezus te volgen, dan kun je niet langer je eigen gevoelens blijven volgen.

Als ik dat om 6 uur ‘s ochtends had gedaan, dan had ik me nog een keer omgedraaid.

Vandaag gaan we de mouwen opstropen en actie ondernemen! Jacobus, een discipel van Jezus, was radicaal. Hij zegt het volgende:

‘Zuiver en eerlijk geloof houdt voor God de Vader in: 

  • zorgen voor de weeskinderen 
  • en de weduwen die het moeilijk hebben, en niet langer meedoen met de slechte dingen die de ongelovige mensen doen.’ (Jakobus 1:27, BB)

Heb jij een zuiver en eerlijk geloof?
Durf je eerlijk naar jezelf te kijken? Of draai jij je graag nog even om met de dekens over je hoofd? 

Zullen we samen bidden?
‘Help ons alstublieft om concreet er te zijn voor mensen die alleen zijn. Uw aanwezigheid is geweldig, maar het is ook Uw wil dat wij mensen niet alleen laten. In de naam van Jezus. Amen.’

André en ik waren net klaar met de betimmering toen de cementwagen voor de deur stond. Wij stonden te juichen. Compleet verkleumd, maar vanbinnen voldaan. De chauffeur vertelde ons dat hij nog nooit zo enthousiast onthaald was.

Bezinningsvraag:

  • Wat doet het met je als je leest dat jouw zuiver en eerlijk geloof in God ook consequenties heeft in jouw zorg voor weduwen en wezen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?