Ik heb niets om aan te trekken!

09 november 2020


Wat trek ik aan? Al meer dan 120 keer ben ik de afgelopen periode zo opgestaan. Het is vroeg in de ochtend en ik ga om 10:00 uur live met Ik Wonder Jou op Youtube. (Je kunt alle afleveringen hier terugkijken) Denk je dat ik 130 setjes kleding in mijn kast heb hangen? Als dat zo is, dan zou ik aardig hebben lopen hamsteren, maar nee, zeker niet. Bovendien helpt het mij enorm als ik aan jou denk. Dan weet ik dat we gewoon even samen ‘koffie drinken’ en dan wissel ik mijn kleding wat af. Prima. Ik heb zelfs wat shirts van mijn zonen geleend 🙂 Zo kom ik een heel eind.  

Jezus moedigt ons aan om ons geen zorgen te maken:

“Maak je nergens zorgen over. Niet of je wel eten en drinken zal hebben. Ook niet of je wel kleren zal hebben om aan te trekken. Het leven is toch belangrijker dan het eten? En het lichaam is toch belangrijker dan de kleren?” (Matteüs 6:25, BB) 

Wat moet je doen om je geen zorgen te maken? God wijst ons op ons ‘kijken’.

  • Kijk je naar anderen die mooier gekleed zijn?
  • Kijk je naar de nieuwe auto van de buurman?
  • Kijk je naar alles wat je tekort komt?

Als je je focus legt op wat je niet hebt, ga je ook alleen zien wat je niet hebt.

Jezus zegt: Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels?” (Vers 26

Ik daag je uit niet te gaan ‘hamsteren’. Je hebt niet meer nodig dan je nodig hebt. Als God voor de vogels zorgt, hoeveel temeer zal Hij voor jou zorgen! Wees dankbaar!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?