Ik ga op reis en ik neem mee… ?

12 november 2020


“Ik ga op reis en ik neem mee…” En ga dan maar eens onthouden wat iedereen noemt. Jij bent na nummer 6 aan de beurt en mag melden wat jouw voorgangers gaan meenemen. Ken je dat spelletje?

Als je op vakantie gaat, lijkt bij het inpakken alles ineens urgent, noodzakelijk en belangrijk. Je tas puilt uit en de rest van de vakantie heb je last van alle ballast.

Jezus reisde met Zijn vrienden veel. En wat namen zij mee?

Nergens lees je dat ze hun koffers pakten en bepakt en bezakt op reis gingen. Bij Maria en Jozef heb ik het idee dat zij wel een redelijke bepakking meenamen. Wat wil je? Maria was zwanger. Maar de opmerking dat er een ezel meeging, zegt genoeg. Die werd bepakt.

In ons dagelijks leven sjouwen we ook van alles mee op onze rug en erger nog… in ons hart. Waar zeul jij al te lang mee? Wat heb jij gehamsterd in je hart? Boosheid, bitterheid, jaloezie, wantrouwen, zorgen en/of angsten?

Wat zou het heerlijk zijn als je dit thuis kunt laten en je lichter door het leven kunt lopen.

“Gooi alles waar je je zorgen over maakt maar in Gods handen, want Hij zorgt voor je.” (1 Petrus 5:7, BB) 

God nodigt jou uit om alles wat je in je hart hebt gehamsterd ‘op Hem te gooien’.

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat ik bij U kan komen. Ik ben moe van het tillen van te veel… Te veel boosheid, verdriet, ziekte, zorgen en nog meer… Ik gooi het zo graag in Uw handen. En als ik het dan gelijk weer uit Uw Handen pak, wilt U dan geduld met mij hebben en mij keer op keer ontlasten? Dank U voor Uw perfecte zorg. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?