Ik ben zo egoïstisch!

16 januari 2023

Vandaag gaan we 10.000 stappen zetten in liefde!
Maar voordat we zover zijn, eerst even dit:

Ben jij egoïstisch?
‘Ehm…’
Ik denk dat je nu gelijk ‘nee’ zegt.

Ik kan me ook niet herinneren dat iemand mij met het schaamrood op de kaken zijn egoïsme opbiechtte. Waarom staan we eigenlijk niet zo snel stil bij ‘egoïsme’?
We denken bij het belijden van fouten vaak aan verslavingen, liegen, bedriegen, stelen en nog meer van die grootse, zichtbare zaken.

Maar hoe egoïstisch ben je?

  • Je staat in de rij bij de supermarkt en kassa 2 gaat open. Duw je jouw winkelwagen op twee wielen door de bocht om als eerste bij de band te zijn?
  • Je werkt in een team en je ziet dat iemand een klus fout aanpakt. Denk je dan: ‘Lekker blijven modderen. Ik zeg niets, want dan kiezen ze straks mij?’
  • Je kunt kiezen uit een schaal met taartjes. Jij weet welke jij wilt hebben. Je doet alsof je neus bloed en prikt met de vork als eerste in zo’n romig zoet gevalletje.

‘Wandel in de liefde,
zoals ook Christus u heeft liefgehad.’ Efeziërs 5:2 HSV

Hoe wandel je in het dagelijks leven in liefde?

Bij mij in het bos heb je de meest mooie wandelroutes. Je kunt eindeloos lopen op onverharde wegen. Stel je voor dat die onverharde wegen, wegen van liefde zouden zijn.

Juist op de weg van LIEFDE moeten we dagelijks onze 10.000 stappen gaan zetten. Zelfs Erik Scherder zal onder de indruk zijn van jouw ommetje ‘wandelen in liefde.’

Ik daag je uit om ondanks de moeilijke, stressvolle, ingewikkelde omstandigheden waar je in kunt zitten, de uitdaging aan te gaan:

Wandel 10.000 stappen in liefde per dag

  • Wandelen in liefde, betekent stappen zetten die liefde laten zien.
  • Wandelen in liefde, betekent woorden uitspreken waar liefde in klinkt.
  • Wandelen in liefde, betekent liefdevolle gedachten koesteren.

Zullen we samen bidden?
‘Ik wil zo graag wandelen in liefde Heer, maar het lukt me niet altijd. Dank dat U me wilt helpen om goede stappen te zetten en liefdevolle woorden te spreken. Amen.’

Je kan het! God wandelt met je mee!

  • Wees je vandaag extra bewust van egoïstische gedachten en gedragingen … wandel in … precies: liefde!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?