Ik ben niet goed genoeg!

12 november 2023

 

Hoe vaak zeg jij dat tegen jezelf?

Ik doe het net niet goed genoeg!
Resoneert dat regelmatig in je binnenste?

Wat voor effect heeft het op je leven als je ‘Ik ben niet goed genoeg’, regelmatig bedenkt of zelfs uitspreekt?

Je wordt er niet vrolijker op zullen we maar zeggen. 

Maar Wilma, jij weet niet dat het gewoon klopt. Ik mis altijd net de boot en doe het net niet goed genoeg.

  • In een groep ben ik net niet gezellig genoeg.
  • Mijn huis lijkt op orde, maar het is achter de kastdeurtjes echt niet goed genoeg.
  • Ik werk mijn actiepunten af, maar net niet goed genoeg.
  • Mijn studie is leuk, maar ik doe het zeker niet goed genoeg.
  • Ik krijg nauwelijks aandacht van mensen, ik ben niet goed genoeg! 

Dit is een lijst die we samen eenvoudig langer kunnen maken.

Jozua deed het ook niet goed genoeg. In vuile kleding stond hij als hogepriester voor de troon van God. De duivel stond er naast en beschuldigde hem: ‘Kijk hem staan… in zijn vuile kloffie’. Dat klopte. Zijn kleding was vies. Maar dan spreekt God:

‘Toen zei de Engel van de Heer tegen hen die bij Hem stonden: “Trek hem die vuile kleren uit.” Tegen Jozua zei Hij: “Zoals Ik je die vuile kleren uittrek, zo doe Ik ook je schuld weg voor alles wat je verkeerd hebt gedaan. Ik geef je feestkleren om aan te trekken.”’
(Zacharia 3:4, BB)

Jezus droeg al jouw ‘net niet goed genoeg’ aan het kruis, zodat jij mag leven als ‘goed genoeg’. 

Laat jouw ‘net niet goed genoeg’
‘goed genoeg’ worden, dankzij Jezus!

Zullen we samen bidden?
‘Help mij Heer om elke dag erop te letten om mijzelf niet voortdurend te pijnigen met de gedachte of de woorden dat ik niet goed genoeg ben. U spreekt ook over mij uit dat ik goed genoeg ben. Zo is het! Amen.’

Bezinningsvraag:

  • In welk aspect van jouw leven ben jij geneigd om telkens jezelf ‘net niet goed genoeg’ te vinden? 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?