Ik ben er vol van…

10 april 2023

  • Geloof jij dat Jezus de ogen van je hart opent?
  • Geloof jij dat Jezus is opgestaan uit de dood?
  • Geloof je dat Zijn genade jou vrije toegang geeft tot God?

‘Toen ze hoorden dat Hij leefde en dat Maria Hem gezien had, geloofden ze haar niet. Daarna liet Hij Zich zien aan twee van zijn leerlingen die op weg waren naar hun akker. Maar Hij zag er anders uit. En ook zij gingen het aan de anderen vertellen. En weer geloofden ze het niet. Markus 16:11-13 BB

Twee leerlingen van Jezus liepen vanuit Jeruzalem naar Emmaus, zo’n 18 kilometer. Wat zullen ze tegen elkaar gezegd hebben?

‘Ongelooflijk’
‘Te bizar voor woorden.’
‘Jezus is gedood.’

Ben jij soms ook helemaal vol van wat je is overkomen?
Kun je dan opmerken dat Jezus naast je loopt?

De twee vrienden hadden niet door dat Jezus naast hen kwam lopen. Vanuit hun diepe overtuiging dat opstaan uit de dood onmogelijk is, was er geen ruimte voor het tegenovergestelde. Ze vertellen Jezus:

‘Maar nu hebben bovendien een paar vrouwen uit onze groep ons laten schrikken. Ze waren vanmorgen vroeg naar het graf gegaan. Maar ze hebben zijn lichaam daar niet gezien. Toen kwamen ze ons ook nog vertellen dat ze engelen hadden gezien. Die engelen hadden gezegd dat Hij leeft.’ Lukas 24:22-23 BB

Ik zou hun blik willen zien. ‘Hoe vindt U dat nou?’ … ‘Wilt U bij ons eten?’
Eenmaal aan tafel keken ze Jezus in Zijn ogen:

Toen was het alsof hun ogen open gingen en ze herkenden Hem. Lukas 24:31 BB

Ik wens je toe dat jouw ogen open mogen gaan voor Gods genade voor jou. Zijn genade is een hemelse sleutel waarmee je vrij toegang hebt tot God. Altijd.
Als je onderweg bent en als je thuis aan tafel zit. Overal.

Zullen we samen bidden?
‘Heer, help ons U te herkennen als U bij ons aan tafel zit. Soms zijn we zo vol van allerlei andere dingen. Open onze ogen en ons hart voor wie U bent, onze Redder en Koning! Amen.’

* Lichter door het leven wandelen, lukt als je ziet dat Jezus naast je loopt.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?