Hou jij van verrassingen?

05 december 2022

‘Hoor wie klopt daar kind’ren?’
Sinterklaasavond was in ons gezin een avond vol spanning. De stress liep als vanzelf hoog op. Als er dan eindelijk hard geklopt werd, gilden ze het uit en durfden ze uiteindelijk niet naar de deur te rennen. Maar ja, er wordt geklopt. Hoog tijd om de deur te openen.

Maar… stel je voor…
Je rent naar die deur… doet ‘m open… NIETS!
Geen cadeautjes te bekennen! Wat een teleurstelling.

Soms wordt er ook op de deur van ons hart geklopt.
We horen het, rennen rondjes en zijn teleurgesteld als we niet vinden wat we verwachten.
Ben jij teleurgesteld? Het goede, mooie, sprookjesachtige leven lijkt aan jouw deur voorbij te gaan. Jij hebt pech. Je wordt overgeslagen bij het uitdelen van de cadeautjes.
Ken je dat gevoel?

Zie jij God als jouw persoonlijke Sinterklaas?
‘Graag alles op 5 december bij de voordeur afleveren wat er op het verlanglijstje staat.’
God moedigt je aan om in gebed Hem te vertellen wat je verlangt.
‘Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles.’ Filippenzen 4:6 BB

En dan?
Gaat God jouw verlanglijstje langs als een checklist?

  • Je vraagt om rust.. Check, in de zak.
  • Je vraagt om geld.. Check, in de zak.
  • Je vraagt om een nieuw huis.. Check, in de zak.

We lezen in Filippenzen dat God je gaat geven, wat alles op jouw verlanglijstje overstijgt, namelijk: BESCHERMING met Zijn VREDE.

‘Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus.Filippenzen 4:7 BB 

Vraag God.
Ontvang vrede die je hart en je gedachten beschermt.
Check.

Zullen we samen danken?
‘Mijn leven is veilig bij U. Dank U voor Uw diepe vrede in mijn binnenste die mijn hart en gedachten beschermt. Wat een cadeau! Amen.’

P.s.

  • Gelukkig klopte onze buurman nog een keer. Een grote jute zak vol cadeautjes stond voor de deur. Ik wens je toe dat God jou de komende tijd bijzonder gaat verrassen.
  • Vraag, verwacht, vraag… Vrede, bescherming, vrede… voor jou!

Velen van ons vieren vandaag pakjesavond en worden verrast. Maar je kunt ook anderen   ‘verrassen’ met Gods liefde die we delen via de mail van Ik Wonder Jou. Maak een donatie over naar jesus.net, zodat wij meer mensen kunnen ‘verrassen’ met Gods liefde via de mail.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?